SIKRET KM-GULL MED STORSEIER

KFUMs jenter 07 vant 7-0 i den avgjørende KM-finalen på KFUM Arena søndag.

KFUMs 07-jentelag vant sin 1. divisjon med seks poeng etter en sterk rekke med åtte strake seire.

I KM-finalen ventet et lag som vant alle sine seriekamper i den andre 1. divisjonsavdelingen. Gui, nylig sammenslått klubb av Heggedal og Vollen, har blitt en gjenganger på motsatt banehalvdel de siste ukene. Først møttes lagene i OBOS-cupsemifinalen. Den kampen endte 0-0 etter stor KFUM-dominans i banespillet. Straffekonk sendte imidlertid Kåffa videre til finalen i OBOS-cup.

Da lagene møttes til første KM-finale på Vollen onsdag, endte det igjen uavgjort. 1-1. I returkampen søndag fikk KFUM-jentene virkelig vist seg fra sin beste side. På en deilig høstkveld i flomlyset på KFUM Arena, med godt med folk på tribunen vant til slutt de røde og hvite 7-0. Det sto 3-0 til pause, og etter en andreomgang med festfotball endte det altså 8-1 sammenlagt over to kamper.

- Vi har spilt noen timer med fotball mot Gui i løpet av oktober, og har slitt mot et lag som har kjempet hardt og vist seg å være vanskelig å score mot. I dag fikk vi endelig uttelling for spillemessig overtak, og en lang rekke av sjanser. Ekstra morsomt at vi fikk vist fram bredden i gruppa i en kamp der mange fikk bidratt, sier trener Halvor H. Byfuglien.

Apropos bredde; i tillegg til å vinne KM-gullet har 07-årgangen til KFUM vist sin bredde gjennom denne amputerte fotballsesongen. Årgangen teller omtrent 40 jenter og har bitt godt fra seg med et lag i 2. divisjon (endte nr. 3) og et lag i 3. divisjon (blir trolig seriemestre denne uka).

- Det er ekstra gledelig at vi både kan hevde oss blant de bedre i byen, samt at vi har en så stor bredde, og kan ha med oss så mange fotballjenter inn i tenåra, sier Byfuglien.

Selv om sesongen er på hell, er det fortsatt noen medaljer som skal deles ut. Etter å ha feiret seriegull sist helg og KM-gull denne helgen skal det spilles om OBOS-cupgull neste helg. Fredag spiller KFUM-jentene mot Stabæk i OBOS-cupfinalen. Kampen går for tomme tribuner i Vallhall, men kan følges via stream på direktesport.no. Avspark klokken 18.

 

j07-2
GLADE JENTER!
122153342_652666345451038_8145964210338997104_n

 

Annonse fra Obos-ligaen: