Sesongen 2020 for J17

En stor og sterk jenteårgang!

J17 har denne sesongen bestått av 41 jenter fra årgangene 2003, 2004 og 2005. I tillegg har vi hatt litt omvendt hospitering med trening og kamparena for fem av jentene fra damelaget som holdt riktig alder dette rare året. Rundt denne ivrige gjengen har støtteapparatet bestått av 7 kvikke trenere som jobber med flat struktur og høyt engasjement.

Denne sesongen startet tidlig med kvalifisering til regional serie allerede i november 2019. Der møtte vi god motstand, men klarte å komme videre fra kvalifiseringen etter en nervepirrende seier 7-5 over Heming i den avgjørende kampen en kald vinterdag på vestkanten. Lite ante vi om hvordan 2020 skulle utvikle seg til å bli.

Første koronabølge gjennom våren ble løst godt av jentene med egentrening hjemme og partrening på sletta og i skogen. Da fellestreninger ble gjenopptatt nærmere sommeren var det en gjennomtrent og god gruppe som fant tilbake til pasninger og avslutninger. Etter hvert kunne vi endelig takle igjen. Det var kjipt at både Gothia og Norway cup ble avlyst, men seriestarten i august krøp stadig nærmere. Tre J17 lag var klare til å spille regionalserie, 2.divisjon og 7er. Regionalserien ble ikke som vi drømte om ettersom «serien» til slutt besto av Kåffa, Lyn og Kolbotn – men kampene var gøy og jentene gikk til topps med 3 seire og en uavgjort. Laget i 2.divisjon spilte gjennomført Kåffaball med effektive pasninger og mange scoringer. Endte på en solid andreplass med 69-16 i målforskjell og ikke mindre enn 23 forskjellige målscorere. 7er fotball er det lenge siden vi har spilt, og det var jaggu en artig avveksling med heftige kamper på nytt gress på sletta – tredjeplass i serien med 44 scoringer fordelt på 24 jenter. På tampen var det gøy å hente sesongens eneste tilgjengelige pokal med gull i OBOS-cup.

Nå skriver vi november 2020, og vi er fortsatt 40 aktive fotballjenter. Vinterens kvalifisering til neste års regionalserie er avlyst, men vi er glade for å kunne trene sammen og jobber videre mot det vi håper skal bli et nytt festlig fotballår.

Skrevet av Håvard Moksnes, hovedtrener for J17

Annonse fra Obos-ligaen: