Selma Jordfald med på NFF's Talentleir

Ny bekreftelse på at det gror godt blant jentene i klubben.

Norges Fotballforbund (NFF) tok i går ut J14- og G14-troppene til Equinor Talentleir i Porsgrunn, samt landslag og skyggelandslag for jenter og gutter 15.

I J14-troppen til talentleiren er KFUMs Selma Jordfald tatt ut. Hun er en av 50 spillere i denne troppen, som har med seks spillere fra Oslo Fotballkrets.

- Dette er bare nok en bekreftelse på at det drives bedre enn noen gang på jentesiden i klubben. I ungdomsfotballen har vi minst to lag i alle årganger i ungdomsfotballen, og med omtrent 30 spillere i J19, J17, J15, J14 og J13 er vi totalt cirka 150 jenter i ungdomsfotballen. Det at det er så mange ungdommer også på jentesiden som ønsker å spille fotball hos oss er svært gledelig, sier koordinator for ungdomsjentefotballen i klubben, Gro Majormoen.

Tidligere i år var både Marie Nygaard-Damm og Seline Addo Rekkedal med på landslagssamling for J16. Sistnevnte var også med på samling i juni. Både Selma, Marie og Seline er for øvrig tatt ut i kretsens toppgruppe som gis et ekstra treningstilbud i sommer. I tillegg tok Ida Marhaug seg videre på sone for 05 i fjor høst.

- Både fra 07-årgangen og 08-årgangen gikk flere KFUM-spillere videre fra soneaktiviteten i fjor høst, men de har dessverre ikke fått nyte godt av dette tilbudet i vinter på grunn av pandemien. For 07 er det imidlertid kretssamling med omtrent 30 jenter kommende helg, og der er KFUMs 07-jenter representert med fem spillere. Dette er en fin inspirasjon for spillere og gledelig for klubben, sier Gro.

Det er også gledelig å se hvordan J19-laget, ledet av Simen Føyen, nylig tok seg videre fra innledende NM-kvalikgruppe.

- Lagene i ungdomsfotballen driftes svært godt både med tanke på bredde og topp. Det at vi har to lag i alle alderstrinn, gjør at vi kan ha et tilpasset tilbud til alle ut ifra ferdigheter. Jentene får spille på et nivå de mestrer, og det øker naturlig nok motivasjonen og gleden ved fotball. I tillegg til at man har flere nivåer i egen årgang har de som har kommet lengst ferdighetsmessig i årgangene muligheten til å hospitere oppover. Samarbeidet mellom årgangene er en svært viktig faktor for å drive god spillerutvikling, og for at jentene i klubben får muligheten til å ta nye steg. I tillegg har vi et damelag som ønsker å være med å kjempe om opprykk i år som holder et høyt nivå. Det gjør at våre beste jenter i ungdomsfotballen har noe å strekke seg etter. Vi håper stadig flere får sjansen til å vise seg frem på et ambisiøst damelag i fremtiden, sier Gro.

Vi gleder oss til å se jentefotballen i klubben utvikle seg ytterligere, og ser fram til at kampaktiviteten kommer i gang for fullt igjen etter sommeren. Vi går en spennende høst i møte.

Annonse fra Obos-ligaen: