Sawubona

I fastetiden har en rekke Kåffa-supportere sagt ja til å dele noen ord til ettertanke om klubbens verdiaksjon - sawubona. Nå har turen kommet til Hallgeir Malm Lillesveen.

Jeg satte mine føtter i KFUM-hallen for første gang i september 2021, og har siden frekventert hallen og sletta hyppig. Jeg skulle være med å starte et gatelag. Et gatelag retter seg mot mennesker med rusrelaterte utfordinger - mennesker som har møtt mye motstand og skepsis i livet. Spenningen var derfor stor - hvordan ville dette bli tatt imot på Ekeberg?

Sawubona – vi ser deg, er klubbens verditema. Selv om jeg kanskje ikke har hørt ordet så mye, har jeg absolutt hatt gleden av å oppleve det og føle det på kroppen. Helt siden dag én har jeg alltid følt meg hjertelig velkommen i klubben.

Det viktigste er derimot at spillerne føler seg hjertelig velkommen i klubben. Hver trening er det alltid noen fra klubben som stikker hodet innom og sier hei og slår av en prat. Alt fra prat om været til hvordan treningen har vært. Samtidig har det utviklet seg en herlig rivalisering ved bordtennisbordet på tvers av A- og gatelag.

Alle disse små møtene i hverdagen gjør voldsomme inntrykk på meg. Jeg føler at disse interaksjonene i Kåffa-hverdagen gjør at det som kanskje før var fremmed med et gatelag er i ferd med å gli bort. Vi er ikke bare Gatelaget, vi er Kåffa, vi er et helintegrert lag i klubben. Disse små, men dog så store øyeblikkene lyser så absolutt av «vi ser deg». Noe som igjen gjenspeiles av at både jeg og våre spillere går stolt rundt med «Kåffaprodukter». Stolte av å representere en logo og en klubb som favner alle og ser alle, fra yngres til gatelag til a-lag for både herrer og damer.

Gatelagets reise har så vidt begynt. Vi håper og tror at vi vil fortsette å sette vårt preg på «sletta», og at vi også fortsetter å være gode ambassadører for Sawubona og klubben. Det er en sann glede å få lov til å være med å representere gatelaget og Kfum-Kameratene.

Har du ikke fått muligheten til å hilse på oss enda, nøl ikke med å stikke innom en trening eller i lunsjen etter treninga. Vi har som målsetning å være mer synlig på OBOS-kamper utover sesongen også. Slå gjerne av en prat. Sawubona - vi ser deg!

 

Stolt og ydmyk hilsen

Hallgeir Malm Lillesveen

Gatelaget, bydel Østensjø

Annonse fra Obos-ligaen: