Sammen redder vi liv!

Fra død til liv. I Kåffa har vi en tro på at det er mulig. Årets livreddende arbeid er i gang - Sammen redder vi liv!

- Er du våken?

- Kan noen ringe 113?!

- La oss starte HLR... jeg gjør kompresjoner... du ventilerer

- 30 kompresjoner og 2 ventileringer?

- Ja - kjør!

- Hei du... kan du hente hjertestarteren? 

Gutter 2008 er i full gang med hjerte- og lungeredningkurset, Sammen redder vi liv! Et samarbeidsprosjekt mellom Helse- og omsorgsdepartementet, Kåffa og Norges fotballforbund. Sammen ønsker vi å styrke kunnskapen om- og ikke minst den praktiske gjennomføringen av hjerte- og lungeredning (HLR).

Bror og Nils Axel er to av deltakerne som samarbeider med å få liv i Little Anne (som dukken heter)Dette er andre gang de gjennomfører et HLR-kurs. Begge er enige om viktigheten av prosjektet.

Mens gutta trener på riktig trykk i kompresjonene formidler Lars Retterstøl, ressursperson og pappa, det aller viktigste når vi står ovenfor en livløs person: 

- Mye bedre at vi prøver enn å ikke gjøre noe.

Takk til Lars Retterstøl og Brit Eli Raanaa som loset gutter 2008 gjennom den første av to treningsøkter med HLR. Tirsdag venter nye muligheter for å få liv i Little Anne. Høsten 2022 ønsker vi å få til flere HLR-kurs. Alle årgangene  i ungdomsfotballen vil utfordres til å finne 2-3 personer som kan være med å gjennomføre et slikt kurs. De vil følges opp av klubben og prosjektleder Sophie Stensrud (NFF). Mer info kommer...

Annonse fra Obos-ligaen: