Prisutdeling på en uforglemmelig høstsamling

Flere trenere og ledere fikk sin velfortjente hyllest da prisene for 2023 ble delt ut på KFUMs årlige høstsamling

På høstsamlingens sedvanlige torsdag var det rigget for årlig klubbsamling. Dette ble en fest for rundt 100 Kåffapatrioter, her i blant ansatte, trenere, ledere, foreldre og andre frivillige. Eirik Bjørnø og vår egen Halvor Byfuglien gjorde også sine inntog med foredrag som publikum sent vil glemme.

Kvelden ble avsluttet med "Årets priser" - en årlig tradisjon som strekker seg tilbake til 1997, hvor man hedrer enkeltpersoner og lag for innsatsen den eller de legger ned i klubben.

Årets priser 2023

Årets lag: Herrer senior - A. Det har sjeldent vært enklere å velge årets lag i KFUM-kameratene. Med historisk gode resultater, et lag med spillere som både på og utenfor banen er gode representanter for klubben så leverer de langt over hva mange forventet denne sesongen. Støtteapparat og spillere har tatt utfordringene på strak arm og gitt oss og hele fotball Norge minner vi aldri kommer til å glemme. Laget har skapt en helt særegen treningskultur hvor det er lett å utvikle seg som spiller og lett å bli inkludert faglig i hvordan man ønsker å spille. Alle spillerne har investert mye tid og trening, langt over hva man kan forvente for å nå målene denne sesongen. At det dermed kan krones med et opprykk til Eliteserien er så fortjent. Prisen er en hyllest til hele laget, de som spiller mye og de som stiller med stor glede og intensitet på trening hver dag i håp om å være på banen i de viktige kampene. Takk til dere alle, vi har bare så vidt begynt på reisen sammen. Det er med stor glede vi utroper KFUM a-lag herrer til årets lag i KFUM-kameratene Oslo.

Årets trener: Johannes Moesgaard. Årets trener har bidratt med sin lange erfaring fra Oslo fotballen, sin gode og tunge fotballfaglige kompetanse og ikke minst sine gode leder egenskaper til å løfte Kåffa fotballen til nye høyder. Treneren representerer klubben på beste vis både ovenfor spillerne på laget, publikum og ikke minst som representant for KFUM i sosiale medier, aviser og på TV. Han er en person det er lett å like, som skaper god stemning rundt seg og som virkelig viser at han bryr seg om mennesket midt oppe i en travel fotball hverdag. Fotball på toppnivå handler om å skape resultater, det har treneren virkelig gjort denne sesongen med et historisk opprykk til Eliteserien som kronen på verket. Det er derfor med stor glede vi utroper hovedtrener a-lag herrer, Johannes Moesgaard til årets trener i KFUM-kameratene Oslo.

Årets leder: Cecilie Giil (G2014). Vinner av prisen som årets leder har mange års erfaring som nøkkelperson i årganger. Etter en lang periode som nøkkelperson for sitt eldste barns årgang har hun kastet seg inn som hovedlagleder på neste barn i yngre årgang. Hun viser stort engasjement for klubben og årgangene sine både på og utenfor banen. Erfaringen hennes som lagleder kommer godt med, og hun har blitt en sparringspartner også for årgangene rundt. Hun er strukturert og har full kontroll på alt utenomsportslig rundt en årgang. Samtidig bidrar hun gjerne på treningsfeltet når det trengs. Det er tydelig å se at hun brenner for hele årgangen, og hun ønsker å bygge et godt fellesskap både blant barna og foreldre. Hun er tydelig og engasjert, og hennes engasjement smitter over både på stab og andre frivillige.

Årets unge leder: Sebastian Paulsen. Årets unge leder er en ivrig og dedikert trener som kom til oss som student for noen år siden. Han har siden sin inntreden vist stort engasjement, er lære villig og har tatt mer og mer ansvar for aktivitet både på og utenfor feltet. Han er meget godt likt av spillere og ledere på sin årgang. Han er til å stole på, er trofast og har god fotballkompetanse. De siste årene har hans bidrag vært et en svært viktig brikke i utvikling av jentefotballen i klubben. Med endt studie denne våren har det åpnet seg mulighet til ansettelse på fulltid i klubben, da som prosjektleder for jenteprosjektet «jenter høyere på banen». Det er med stor glede vi utroper Sebastian Paulsen til årets unge leder.

Årets dommer: Frida Strømsøy. Frida har vært fotballdommer for NFF Oslo i bare to sesonger, men har på denne korte tiden rukket å bli tatt ut til å dømme i to kretsfinaler av to mulige, hun er i tillegg tatt opp i kretsens eget opplegg for de beste unge dommerne i Oslo, OsloCORE. Det nåløyet er trangt: Hun var en av bare syv dommere som ble valgt ut i år. Dette er svært imponerende av en dommer som ennå bare er 17 år gammel. Frida viser en enestående glød, lærevilje og iver for dommerfaget. Hun er et stort dommertalent som kan nå veldig langt, og vi er veldig stolte av at Frida representerer Kåffa. Prisen som Årets dommer i KFUM er vel fortjent, og vi ønsker deg lykke til i 2024!

Årets hederspris: Arne Reidar Holtvedt. 

Årets hederspris er en kategori som henger høyt og den behøver ikke tildeles hvert år om man ikke har kandidater. I år har vi en kandidat som soleklart kvalifiserer til tildeling selv med disse kravene.

Denne personen kom til klubben for mange år siden og ble som mange andre først involvert i klubben rundt drift av årgang for egne barn. Med to barn i klubben har det medført et stort antall timer ute på treningsfeltet for å skape god aktivitet for egne og andres barn. Vinneren var raskt ute med å ta ansvar på barnas årganger, som trener, som hovedlagleder og altmuligmann. Utallige økter er planlagt og gjennomført under alle værforhold og alle årets årstider ute på sletta. En av de viktigste egenskapene denne personen har er stor lojalitet og trofasthet til klubb og lag og evne til å få med seg andre til å være med å skape god aktivitet for spillerne våre. I god Kåffa ånd har det vært like stor selvfølge å stille opp for førstelagene som for andre og tredjelag ute på feltet.  Med stort pågangsmot, vinnende vesen, lederegenskaper og et tydelig Kåffa hjerte ble veien også kort til å bli forespurt om andre oppgaver i klubben. Som styrerepresentant og etter hvert nestleder i styret har vinneren vært med på hele Kåffa reisa til å bli stabil OBOS-liga klubb, vært sentral i veksten i jentefotballen hvor han som leder av vår gode -04 årgang var med på å bane vei for at vi dag har et seniorlag i 2. div kvinner, med etablering og utvikling av akademiet, med igangsetting av akademiklassifiserings prosjektet vi står i og ikke minst i arbeidet rundt KFUM Familiearena prosjektet som har nådd mange milepæler i 2023. Det er liten tvil om at vinneren har vært svært sentral i oppbygging av klubben og den vekst vi har stått i de senere årene. Det er derfor med et stort takk for innsatsen alle disse årene vi utroper Arne Reidar Holtvedt til vinner av årets hederspris 2024.

Annonse fra Eliteserien: