Omsorgspersonen - Ingjerd
“120 rundstykker kan fort bli borte”
Vi er helt avhengige av frivilligheten for å kunne gi et godt tilbud til barn og unge! Vi har ulike roller, der oppgavene er viktige på hver sin måte. I den anledning lanserer vi artikkelserien DRØMMEELLEVEREN, hvor vi ønsker å sette pris på alle frivillige som vi er helt avhengige av.
I dag skal dere få bli kjent med en smilende, hjertevarm kvinne som ikke er redd for å ta i et tak, Ingjerd Linnebo-Eriksen.
Du har kanskje sett henne i gul legevest med medisinbag når hun trer inn på gressmatta for å sjekke en skadet spiller. Faktisk er hun der mest for å ta vare på deg som sitter på tribunen, hvis det skulle skje deg noe i løpet av en kamp. Godt er det, for mange av oss har nok kjent på hjerteforstyrrelser i ulidelige spennende fotballkamper.
Når Ingjerd bytter ut den gule legevesten med forkleet, er det mange som får en smak av hennes omsorg. De dagene det lukter nystekte rundstykker som serveres med hjemmelaget syltetøy, er det alltid god stemning når man kommer inn i klubbstua. Hjemmelaget mat laget med kjærlighet gjør faktisk dagen! Ingjerd har en egen evne til å vise omsorg gjennom hennes gode, imøtekommende blikk og hennes tilstedeværelse. Hun tar seg tid til å prate for å høre hvordan det går, og for a-lagsspillere og stab kan hun ofte være den som bikker en kjip dag til en god dag.
Takk til alle dere som gir omsorg for store og små i klubben. Takk til dere som stryker, blåser og setter på plaster på små og store skader. Takk til dere som lager varm kakao og saft på kalde dager som serveres etter endt trening. Takk til dere som løfter blikket og tar seg tid til å høre om hvordan det går. Det skaper Kåffa til et godt sted å være.
—
Ingjerd - omsorgspersonen:
Hva er oppgaven din i Kåffa?
Jeg er lege for a-lag herrer, både for spillere som trenger en sjekk utover fysioterapeuten og for alle tilskuere hvis det skulle skje et illebefinnende under kamp. Under coronaepidemien testet jeg spillere og trenereapparatet på a-laget 1-2 ganger pr uke. Daniel var en ypperlig assistent. Kom tett på a-lagsgutta i den perioden. Jeg lager også måltider til a-laget. Her må jeg alltid lage mer enn jeg tror. 80 egg til eggerøre og 120 rundstykker kan fort bli borte.
Da mannen min, Pål, ble hovedlagleder for sønnen vår Gard sin årgang, ble jeg også med. Skulle jeg få sett gutta mine, måtte jeg jo være der de var. 04-årgangen har jeg fulgt gjennom mange år, der jeg har bidratt både som sosialkomité og som helsepersonell på turer.
Ingjerd kom til klubben da sønnen Gard startet å spille fotball som 5-åring, men Kåffa var ikke ukjent for familien. Pål hadde både vært spiller og trener på tidligere tidspunkt, mens Ingjerd kjente til verdiene Kåffa hadde gjennom sin tid i speideren i KFUK/KFUM på hjemstedet Holmestrand. Verdiene hun ble kjent med da, har vært viktig for Ingjerds engasjement i Kåffa.
Jeg har brukt mye tid i Kåffa fordi jeg ønsker at barn skal få en god barndom. For at det skal være gøy for barn og spille sammen, må det være noen voksne til stede, slik at barna føler seg sett. Behovet for å føle seg sett følger en gjennom livet, også gutta på a-laget har behov for anerkjennelse og et imøtekommende blikk.
For min egen del kjenner jeg også på at det er godt å høre til et sted. Det er en motivasjonsfaktor for å bruke mye tid her i Kåffa. For det er så mange hyggelige mennesker her! Hvis dagen er grå, blir den alltid lysere når jeg bruker krefter og energi på å lage noe mat til en takknemlig og hyggelig gjeng her på Kåffa. Jeg får så mye tilbake ved å gi. Det er det som er bra med å være frivillig. Jeg kjenner at jeg hører til i en klubb, der folk ser meg og setter pris på det jeg gjør. Det er alltid hyggelig hver seriestart, da er det “hei og hallo” mellom mennesker som ikke har sett hverandre siden serieslutt.
Det er ingen tvil om at det gjør noe positivt for miljøet å bidra som frivillig. Spesielt hvis det lukter hjemmelaget mat dagen derpå etter et tap. Da kommer spillerne og titter innom kjøkkenet, før de løper i dusjen. De blir glade! Det er også særdeles viktig å ha lege på kamp. Ingen lege - ingen kamp! Til denne oppgaven er det behov for flere med kompetanse, slik at det kan lages en pool av leger til kamper.
Kåffa gir deg en god ballast som medmenneske videre i livet. Du vil for alltid være en Kåffaspiller hvor livet tar deg videre.
Å være deltaker og leder på Lundeleir i mange år har gitt ham gode verdier for livet videre. Da russekortet ble lagd i år, tenkte han på alle barna i Kåffa som skulle få det. Kåffa gir deg en god ballast som medmenneske videre i livet. Du vil for alltid være en Kåffaspiller hvor livet tar deg videre. Det så jeg da a-laget spilte mot Brann i Bergen. Profetene bestod av tidligere Kåffaspillere, som nå er studenter i Bergen. Det var en stor og fin gjeng.
Historien Ingjerd vil fortelle om hva Kåffa er, tar oss med til en dag under Norway Cup. Den store Kåffafamilien drar for å titte på kjente og ukjente Kåffaspillere. Det er en reise i alder, fra de minste 3v3-kampene, til 5v5-kampene, og så videre til de litt eldre 7v7-kampene og helt opp til junioralder på full bane 11v11. Det er mange som titter på Kåffaspillere, og i mylderet av kamper og folk kan store øyeblikk skje.
Til øyeblikket Ingjerd opplevde, hører det med til historien at hun fant den gang lille “Per” i tårer etter endt seriekamp. Det viste seg at han ikke hadde fått spille noe særlig. Ingjerd tok en oppmuntrende prat med både Per og trenerne, Per skulle få flere muligheter til å spille mye. Denne Norway Cup-dagen kommer nå noen år eldre Per løpende og roper “Ingjerd, Ingjerd, jeg scora!” Full av glede delte han det store øyeblikket med Ingjerd. Kåffa backer, i sorger og drømmer!
LES ANDRE ARTIKLER FRA DRØMMEELLEVEREN: