Nasjonal gatelagsturnering – Samhold på ekte!

24 lag fra Tromsø i nord til Start i sør var samlet på Raufoss til fotballfest. Og Kåffa markerte seg definitivt - med positivt fortegn!

29.november til 1.desember var det duket for Nasjonal turnering i Raufoss Storhall arrangert av Fotballstiftelsen (gatelaget.no) og Raufoss fotball. 24 lag fra Tromsø i nord til Start i sør var samlet til fotballfest. Pokaler ble spilt om, og den gjeveste av de alle tok vi med oss tilbake til KFUM-hallen – Orklas FairPlay pris!

På Kåffa sin første gatelagstrening for 2,5 måned siden, 16.september, uttalte vi i støtteapparatet et noe hårete mål til de som dukket opp: "I slutten av november er det nasjonal turnering på Raufoss, dit skal vi". Om vi virkelig trodde på det selv er ikke godt å si, men tirsdag 30.november satte åtte gatelagspillere fra Kåffa + en innleid fra Vålerenga på bussen mot Raufoss. 

Kåffa stilte med følgende stjernespillere: Abdirashid, Adnan, Alexander, Christian, Kim, Jani, Tarek, Terje og Rune (Vålerenga). 

På programmet stod kamp mot to lag som har vært i gamet en stund, Lillestrøm og Notodden. Vår første offisielle gatelagskamp gikk mot Lillestrøm. Vi hang godt med i første omgang, men i andre ble vi noen nummer for små. Kampen endte 5 - 1 til LSK. Målscorer Kåffa: Rune. Mot Notodden følte vi selv at vi holdt følge i begge omgangene. Alexander skårer og vi leder 1 - 0. Vi har noe utur kombinert med at Notodden skårer på to kanonavslutninger gjør at vi ligger under 4 - 1 før Christian pynter fint på resultatet til 4 - 2. Målscorere Kåffa: Alexander og Christian 

Etter kampene på dag en satt vi oss på bussen ned til Grand Hotel i Gjøvik sentrum. Der ble vi innlosjert på våre respektive hotellrom for dusj og litt hvile før bankett inne i Fjellhallen. Gjengen koste seg sammen med de 350+ andre deltakerne fra gatelagsfamilien på bankett med toretters middag og show på scena. Det var en sliten gjeng som satte nesa mot hotellet og velfortjent hvile til dagen etter. 

På dag to møtte spillerne opp presise som alltid med en god hotellfrokost innabords. Det var en gjeng med støle og slitne kropper men med godt humør. Vel inne i hallen igjen møtte vi Tromsø. Vi får kjenne på bein som har fått seg noen trøkker dagen før og sliter med å få satt spillet. Varmekrem, isposer og støttebandasjer blir forsøkt, men vi går fra ni til åtte mann i løpet av kampen. Tromsø vinner kampen 5 - 1. Målscorer Kåffa: Adnan. Neste kamp var mot Bryne. Med åtte mann klare, blir vi nok litt preget av at vår strålende lånespiller, Rune, går hardt i bakken med hodet i starten av kampen. Rune får god behandling av Røde kors og kommer seg til hektene igjen, men står naturlig over resten av kampen. Bryne vinner 4 - 1. Målskårer Kåffa: Jani. Siste kamp i årets turnering for vår del gikk mot Bodø Glimt. Rune er tilbake etter trøkken, men vi merket på slitne bein og vår eminente trener, Alexander, jobbet iherdig på lånemarkedet for å få inn en spiller til slik at vi fikk en innbytter. Vålerenga viser seg igjen å være en klubb vi samarbeider godt med. VIF sin keeper, Ali, kler på seg den vakre røde og hvite drakta vår og legger ned en solid innsats som utespiller for oss. Mot Bodø hever vi oss noen hakk og gir nordlendingene skikkelig kamp helt til dommeren blåser av kampen. Bodø vinner 2 - 1. Målscorer Kåffa: Christian. 

Samhold på ekte er Fotballstiftelsens motto. Og det kan vi sette to streker under med fet skrift å si at Kåffa sitt gatelag etterlever til tusen! Tok en prat med vår kaptein, Christian, om dette:

«Jeg er for sliten til å svare» sa han med en stort glis. «Tenk at vi bare har holdt på i 2,5mnd. Det føles som om vi har holdt på i fire-fem måneder, minst! Kjempegjeng å reise på tur med og jeg gleder meg allerede til seriestart til våren».

Avslutningen på turneringen ble kronet på best mulig måte for oss da vi fikk Orklas FairPlay pris. Begrunnelsen var at alle dommerne og resten av juryen syntes vi hadde fremstått på en fantastisk fin måte i alle kampene og ellers under turneringen. Og snakk om fortjent pris! Gutta leverte på alle mulige måter begge dagene. En fryd å reise på tur med.

Vi gleder oss alle til fortsettelsen. Vi har akkurat begynt og har på ingen måte tenkt å gi oss!

Følg oss gjerne på instagram for flere bilder fra turneringen: kfum_gatelag

Vi fortsetter med treninger på tirsdager og torsdag 10.30. Siste trening for året blir torsdag 30.desember.

Kunne du tenke deg å spille på laget vårt og passer målgruppen, ta kontakt! Kunne du tenke deg å bidra på noen måte? Ta kontakt!

Vår trener, Alexander Aurdahl, står parat til å ta imot alt av henvendelser:

Tel: 98 87 92 15

e-post: [email protected]

Annonse fra Obos-ligaen: