Kretsfinale i første sesong som dommer

Hans Vivelstad (16) har gjort inntrykk i sin første sesong som dommer. Belønningen ble kretsfinale i Vallhall sist fredag

Dommerprogrammet i KFUM ble etablert for fire år siden. KFUM har på disse årene gått fra null til ti rekruttdommere, og fra to til 16 dommere i Oslo fotballkrets. Hans Vivelstad er en av de ti som i april gikk løs på sin første sesong med fløyta. 

Dommertalentet var assistentdommer i den første finalen i Oslomesterskapet. Den gikk i Vallhall sist fredag kveld, der årsklassen jenter 2010 ble avviklet og Kolbotn vant en spennende kamp 4-3 over Røa. Og Hans har virkelig stått på i sin første sesong som fotballdommer for NFF Oslo. 

- Jeg har dømt nesten 40 kamper, men sesongen er lang, så det er ikke så voldsomt, egentlig. Det blir stort sett et par kamper i uka, sier han.

- Hva syns du om det første året?
- Det har vært gøy. Det er en fin jobb, særlig for en på min alder. Og det er så klart motiverende med mye tilskuere på denne kampen, det var vel nærmere 200. Jeg syns det gikk bra i dag også.

Det henger høyt å bli oppnevnt til disse kretsfinalene, som Martin Moldekleiv i NFF Oslo forklarer.

- Dommerne som oppnevnes til finalene har utmerket seg ved først og fremst å levere dommerprestasjoner på et høyt nivå gjennom sesongen. Gruppelederne for de ulike dommernivåene gir innspill til kandidater til finaleoppdragene, og kretsen har jo også en god oversikt over hvordan dommerne våre leverer.

Rekruttdommerne som håndterte finalene i 13- og 14-årsklassen sist helg fikk oppdraget i konkurranse med de nærmere 100 rekruttdommerne som har vært i aksjon for NFF Oslo i sesongen 2023. Finalene i Oslomesterskapet er en svært ettertraktet gulrot for Oslos dommere.

- Hans, hva er budskapet til andre unge i Kåffa som har lyst til å bli fotballdommere?
- Det er godt betalt, og ikke minst er det veldig gøy. Man kan sikkert en del fra før, men som dommer lærer man reglene og hvordan alt fungerer på en ordentlig måte. Jeg syns det er ganske enkelt å dømme når man kommer inn i det. Målet mitt for neste år er å få enda mer kunnskap og komme opp på et høyere nivå.

Hans er en av mange som de siste årene har begynt som klubbdommer i KFUM og gått videre på reisen mot å bli kretsdommer. Hvis du tror dette er noe for deg, kan du kontakte dommeransvarlig Trygve Lie på [email protected].  

Annonse fra Obos-ligaen: