- Jentene har et veldig godt samhold

Seriespill, Norway Cup og Flint cup er de store høydepunktene denne sesongen for J2010 og J08/09, hvor trenerne for begge lagene forteller at samholdet er veldig bra.

J2010 spiller sitt første år i ungdomsfotballen, det vil si at seriespillet er nivådelt i første, andre og tredje divisjon. Andre Martinsen er hovedtrener for gjengen, og gleder seg til en sesong fylt med høydepunkter.

Hva er det beste med Kåffa J2010?

Det er en helt fantastisk fin gjeng. Det er mange jenter i årgangen, også har de et veldig godt sosialt samhold virker det som, selv om de er spredt på seks eller syv skoler i området. 

Hvilke høydepunkter venter i årets sesong? 

Sportslig så er det vårt første år med "divisjonsspill". Vi har et lag i første, andre og tredje divisjon. Så målsetningen i hvert fall for førstedivisjonslaget, er å bli blant de seks beste i vår avdeling, sånn at vi kan spille da mot de seks beste andre i den andre avdelingen på høstsesongen. Så har vi Adidas cup og Obos Cup som er morsomt å være med på, men målet for hele årgangen er å utvikle oss, og ha det finest og best mulig sosialt.

Hva gjør dere for å bygge fellesskap utenom treningen? 

Vi har noen overnattinger her og der. Før hver påskehøytid så har vi påsketrening med litt godteri, og vi har juletrening med godteri og overnatting i hallen. Vi prøver å få til noen sosiale ting, for eksempel hadde vi et juleball nå før jul hvor vi trenerne serverte jentene mat og de var pyntet og hadde det koselig. I tillegg går mange av jentene på Young Yes, som klubben arrangerer.  

Tre på matta - J2010 
Ute på matta er det mange jenter på trening, og vi får tre av dem i prat om hvordan det er å spille i Kåffa.

Navn: Ada V
Posisjon på banen: Høyreving 
Forbilde: Lionel Messi 
Det beste med å spille i Kåffa: At det er bra samhold mellom jentene

Navn: Sara 
Posisjon på banen: Forsvar 
Forbilde: Alisson Ramses Becker
Det beste med å spille i Kåffa: De gode vennene jeg har fått og trenerne

Navn: Aurora 
Posisjon på banen: Høyrekant og spiss
Forbilde: Ada Hegerberg
Det beste med å spille i Kåffa: Samholdet og vennskap

-------------------------------------------------------------------------

Kåffas 14- og 15-årige jenter, J08 og J09, er slått sammen til én treningsgruppe. Sebastian Paulsen er, sammen med Emma Gyllenhammer, trener for jentene, som nå begynner å bli en sammensveiset gjeng etter sammenslåingen i vinter.

Hva er det beste med Kåffa J08/09? 

Det beste tror jeg er samholdet vi holder på å bygge nå. Vi har slått oss sammen og holdt på siden november, og holdt oss skikkelig i gang på grunn av litt kvalifiseringskamper siden jul. Så det samholdet på tvers av årgangene begynner å veldig bli bra. 

Hvilke høydepunkter venter i årets sesong? 

Det er noen høydepunkter som venter, og vi  har allerede hatt noen. J08 har for eksempel vært i Spania på treningsleir. Også har vi selvfølgelig Norway Cup som årgangene skal på, i tillegg til Hamar Cup. Så blir det Flint Cup for J09 i slutten av mai. 

Hva gjør dere for å bygge fellesskap utenom treningen? 

Det har vi diskutert mye i løpet av vinteren, og det er et viktig fokus for oss. Vi har samlet gjengen til en samling i Klubbstua. Så holder vi på å diskutere for å få til litt mer av det, med enkle ting som pizzakvelder og andre ting som har mye å si for fellesskapet.

Tre på matta - J08/09 
Blant spillere på J08/09 finner vi Sanna, Synne og Mathilde, som gledelig stiller opp for noen spørsmål når vi spør:

Navn: Sanna 
Posisjon: Indreløper 
Forbilde: Caroline Graham Hansen 
Det beste med å spille i Kåffa: Fotballen, at jeg slapper av og jeg føler meg fri når jeg spiller. 

Navn: Synne 
Posisjon: Kant 
Forbilde: Erling Braut Haaland 
Det beste med å spille i Kåffa: Det er at det er mange kule folk her. 

Navn: Mathilde 
Posisjon: Back
Forbilde: De på landslaget 
Det beste med å spille i Kåffa: Det er mye sosialt her og det er mye gode ordninger. 

 

Annonse fra Obos-ligaen: