J07 og MJR til finale!

Lørdag er finaledag i Norway Cup - og ikke mindre enn to Kåffa-lag er i posisjon til å hente hjem pokalen!

Før fredag ettermiddag hadde rukket å bli ordentlig kveld, hadde nemlig både Kåffas J07 og Kåffas juniorgutter tatt seg over siste hinder mot Norway Cup-finale. Dermed er det duket for en rødhvit fest på finalebane 1 lørdag.

Jentene i 15-årsklassen fikk bryne seg på chilensk motstand i semifinalen. Det endte med 1-0 til Kåffa, i en kamp som for øvrig ble spilt på KFUM Arena. Noen timer senere tok juniorguttene seg videre med samme sifre, men da mot langt mer lokal motstand i Oslo-nabo Årvoll.

- Har drømt om dette lenge
For jentene i 07-årgangen har deltakelse i en Norway Cup-finale vært en drøm som stadig har latt vente på seg. De to foregående utgavene, som skulle vært jentenes første møte med sluttspillsformatet i Norway Cup, har som kjent blitt pandemi-avlyst. Dermed er det først i år - to år forsinket - at drømmen om sluttspillsmagi på Ekebergsletta har latt seg realisere for jentene.

Trener Halvor Byfuglien kan fortelle om en gjeng spillere som har jobbet hardt mot å nå finalen.

- Dette er jenter som lenge har drømt om en Norway Cup-finale. Særlig fordi de har blitt «snytt» for turneringen de to første årene i ungdomsfotballen, har dette vært et mål, forteller han.

Jentene har, til tross for å ha dominert i store perioder i alle kampene de har spilt i årets turnering, hatt en tøff vei mot finalen. Det ble blant annet tap i første gruppespillskamp, mens tyske Holstein Kiel ble slått ut på straffesparkkonkurranse i 1/16-delsfinalen. I finalen, som spilles på bane 1 klokka 12.40, venter Stabæk Fotball.

- Det er et lag vi kjenner ganske godt etter å ha møtt dem en del ganger. De ønsker å spille fotball, og jeg håper og tror det blir en severdig kamp mellom to av Oslos og landets beste 07-lag. Vi gleder oss, avslutter Halvor.

Magiske jubelscener
Jubelen etter 07-avansementet hadde så vidt rukket å legge seg på Ekebergsletta før juniorgutta og tilhørende Kåffa-supportere igjen kunne strekke armene i været for finalespill. Seieren mot Årvoll sikret dobbel finaleglede for alle med Kåffa-hjerte. For juniorene venter knalltøff motstand i nigerianske Mailantarki Care Sport.

- Det er utvilsomt den tøffeste motstanden man kan møte i årets turnering. Vi kikket så vidt bort på dem da spilte ved siden av oss, og dette er spillere og et lag som holder høyt internasjonalt juniornivå, konstaterer juniortrener Anders Lübeck. 

Han forteller om magisk stemning under semifinalen mot Årvoll fredag.

- Det var magisk å høre sletta eksplodere i jubel da vi tok ledelsen. Det er sånne øyeblikk som gjør det verdt å ofre mange timer i all slags vær for dette, forteller Lübeck.

Juniorenes finale spilles også på bane 1 - klokka 15.55 lørdag.

Bronsefinale for 08-jentene
Jentene i 08-kullet var det siste Kåffa-laget som spilte om finaleplass fredag. De har også levert en strålende Norway Cup, men i seminfialen ble dessverre Øvrevoll Hosle et knepp for store og vant 2-1.

J08 spiller bronsefinale på bane 3 allerede klokken 08.30 lørdag. Med andre ord: kom deg opp og kom deg på kamp!
 

Annonse fra Obos-ligaen: