- Hver trening er et høydepunkt

Denne sesongen skal G09, G08 og G07 bite fra seg i ungdomsfotballen. Høydepunktet? Hver eneste trening, ifølge 09-trener Gustav.

G09 har i sesongoppkjøringen vært i Göteborg og yppet seg mot svensk motstand. For 09-trener Gustav Høgmo Utstøl, som selv har bodd mange år i Sverige og blant annet trent ungdomslag i AIK i Stockholm, var det stort å ta med seg gjengen til sitt andre moderland. Men høydepunktet for ham er likevel treningshverdagen:

Hva er det beste med Kåffa G09? 

Det beste med Kåffa G09 er samholdet og det å komme på trening og bli møtt av engasjerte gutter, som vil ha god trening og som vil pushe seg selv. Det får meg til å ville det samme selv, og man føler et ansvar for å bidra med å gjøre en god økt. Man føler på et samhold og en felles reise. Det er stort!

Hvilke høydepunkter venter i årets sesong?

Hver eneste trening er et høydepunkt. Det er der vi skal ta stegene og det er dem vi gleder oss til hver eneste dag. Så jeg har ikke personlig noen større kamp eller reise enn den andre, men jeg gleder meg til hver eneste trening og hver gang jeg ser gjengen.

Hva gjør dere for å bygge fellesskap utenom treningen?

Mye forskjellig. Vi har vært en helg i Gøteborg, der alle har i årgangen har vært involvert, både spilt kamper og hatt det sosialt. Så har vi litt ulike turneringer og litt ulike aktiviteter utenfor treningene og kampene så klart. Mye smått, men selve kulturen i årgangen prøver vi å skape hver dag på trening, selv om vi splitter litt i gruppene.

Tre på matta - G09
Blant spillerene på matta er det lett å kjenne igjen engasjementet som Gustav snakker om. Tre av representantene for dette er Anders, Markus og Hector:

Navn: Anders
Posisjon: Midtbane
Forbilde: Lionel Messi
Det beste å spille i Kåffa: Miljøet

Navn: Markus
Posisjon: Venstre midtstopper
Forbilde: Zlatan  
Det beste å spille i Kåffa:
Spillerne her

Navn: Hector
Posisjon: Venstre ving
Forbilde: Ronaldinho
Det beste å spille i Kåffa: De rundt meg, lagkameratene og trenerne.

-------------------------------------------------------------------------

G08 skal få testet seg mot de antatt beste 15-åringene i Norge denne sesongen, når de er en del av seriespillet "G15 Nasjonal". Det blir veldig gøy å være G08 spiller denne sesongen, forteller hovedtrener Johannes Nystøl:

Hva er det beste med Kåffa G08?

Det er en veldig morsom gjeng med veldig mange forskjellige personligheter, og hvor mange har et veldig sterkt ønske om å bli fotballspillere. Jeg gjør mitt beste for å hjelpe til med det. Det er en veldig morsom gjeng å være rundt.

Hvilke høydepunkter venter i årets sesong?

Vi får en ekstremt spennende kamparena i den nasjonale serien, som jeg gleder meg veldig til. Vi får testa oss mot de antatt beste 15-åringene i Norge. Det blir veldig gøy. I tillegg har lag 2 og 3 også har veldig fine kamparenaer. Det blir veldig gøy å være Kåffa-spiller i 08-årgangen denne sesongen, 100 prosent!

Hva gjør dere for å bygge fellesskap utenom treningen?

Gutta kjenner hverandre veldig godt fra før av. Det er mange som går på samme skole, men de er likevel veldig flinke til å ta vare på nye spillere. På lag 2 har vi spillere fra åtte forskjellige ungdomsskoler. Så det er veldig spennende typer, og  veldig mye forskjellige folk som er med på laget. Så det er veldig viktig at vi skaper det samholdet utenfor. Vi har mange som går på klubbens lederskole, og Young Yes er en veldig fin arena for oss. I tillegg har vi masse forskjellige sosiale happenings som skjer i løpet av et år.


Tre på matta - G08
I tillegg til Johannes, fikk vi også noen ord med Fredrik, Simen og Lukas, som alle spiller på G08.

Navn: Fredrik
Posisjon på banen: Venstreback
Forbilde: Neymar
Det beste med å spille i Kåffa: Miljøet

Navn: Simen
Posisjon på banen: Midtbane
Forbilde: Martin Ødegaard
Det beste med å spille i Kåffa: Miljøet i Kåffa er veldig bra.

Navn: Lukas                           
Posisjon på banen: Forsvarsspiller
Forbilde: Haaland eller Neymar
Det beste med å spille i Kåffa: Nivået på treningene er veldig bra.

-------------------------------------------------------------------------

G07 har brukt vinteren godt i kalde Norge, men legger ikke skjul på at en treningsleir i varme Spania til høsten er et stort høydepunkt denne sesongen. Sturla Espolin Mentzoni er med som trener for gjengen, og sammen med sin medtrener Knut skryter han av gutta. 

Hva er det beste med Kåffa G07?

Det må være at det er en fin gjeng som har fulgt hverandre i mange år og samholdet.

Hvilke høydepunkter venter i årets sesong? 

De gleder seg stort til å reise til Spania på en treningstur i høstferien, men ellers så er også hver seriekamp et høydepunkt.

Hva gjør dere for å bygge fellesskap utenom treningen? 

Vi har en sosialkomite som tar seg av sånne ting.  Vi har  felles ting som kveldsmat og samlinger. Lillehammer futsalcup var mer en sånn tur med fokus på det sosiale, også er det masse dugnader som guttene er med på. Vi må tjene penger til Spania-turen, så det er litt sosialt i det også.

Tre på matta - G07
Andreas, Markus og Martin gir oss til slutt et lite innblikk i hvem de er og hvordan de opplever å spille i Kåffa:

Navn: Andreas
Posisjon på banen: Midtstopper
Forbilde: Lion Njie på A-laget til KFUM
Det beste med å spille i Kåffa: Det er kanskje fellesskapet

Navn: Markus
Posisjon på banen: Midtbane
Forbilde: Lionel Messi
Det beste med å spille i Kåffa: Vi skal til Spania neste høstferie. Så er det mye som skjer, vi var i Lillehammer for litt siden. Så det er nok det.

Navn: Martin
Posisjon på banen: Midtbane og Ving
Forbilde: Martin Ødegaard
Det beste med å spille i Kåffa: Jeg synes det er gøy å spille fotball da også er det bra miljø.

Annonse fra Obos-ligaen: