Gull-helg på Gjøvik

To KFUM-lag spilte seg fram til sluttspillet i Adidas Cup på Gjøvik. Begge lag tok med seg den største pokalen hjem.

Både Gutter 2005 og Jenter 2007 har blitt en seiersvant gjeng. Adidas Cup, som omtales som et uoffisielt NM, har imidlertid ingen av lagene vunnet tidligere. 2005-gutta tapte finalen da de var der i 2019, mens 07-jentene deltok for første gang i år.

På Gjøvik i helga imponerte begge de to lagene. 05-gutta slo Randesund 3-1 i semifinalen lørdag, før de tok seg av Eik Tønsberg i finalen der de vant 3-2.

- Vi har kontroll på finalen, en kamp med mange dueller og høy intensitet. Vi treffer ekstremt godt med inngangen til kampen. Energinivået som manglet i semifinalen var tilbake i laget, og det gjør at vi drar i land finalen. Ekstra moro er det at vi klarer å gi hele troppen godt med spilletid i begge kampene, sier hovedtrener Alexander Aurdahl.

g2005_adidas.jpg
Gutter 2005 kunne smile hele veien hjem til Ekeberg etter å ha slått Eik Tønsberg 3-2 i finalen.

Utviklingsleder Carl-Erik Torp skryter av de nybakte cupmesterne.

- 2005-gjengen jobber veldig godt sammen og har en utrolig god lagfølelse og moral i laget, med mange fine typer som kommer til å prege juniorfotballen i Kåffa de neste årene, sier Carl-Erik.

KFUMs Elias Oulad El-Arbi ble kåret til finalens beste spiller.

- Noe av det beste vi har gjort
2007-jentene møtte vertsklubben Vind i semifinalen og Norges for tiden beste kvinneklubb – Sandviken – i finalen. I begge kampene ble det overbevisende 3-0-seire til Kåffa.

- Vi spiller to veldig gode kamper på Gjøvik. Tidvis spiller både enkeltspillere og laget noe av den beste fotballen vi har gjort noen gang. Alle som er med, bidrar på en imponerende måte. I begge kampene på Gjøvik scorer vi tidlige mål, vi spiller god og hurtig angrepsfotball og vi slipper knapt motstanderen til sjanser i det hele tatt i løpet av kampene, sier hovedtrener Halvor H. Byfuglien.

Ungdomsfotballansvarlig Gro Majormoen er imponert over hva 2007-jentene får til.

- Det gror godt på jentesiden, og 2007-årgangen har gjennom mange år lagt ned et bunnsolid treningsarbeid. Det legges ned mange timer med innsats, både på og utenfor banen, og i helgen ser vi et resultat av summen av alt dette, forteller Gro. 

Kåffa-spiller Selma Jordfald ble kåret til finalens beste spiller.

Stolte tradisjoner
Med to nye pokaler fra Adidas Cup, fortsetter Kåffa-suksessen i en turnering der klubben har solide og lange tradisjoner.

Første gangen klubben vant Adidas Cup var midt på 90-tallet og gjennom 2000-tallet har vi hentet hjem en bra samling av pokaler og Adidas-utstyr fra cupen som ble arrangert første gang i 1984. De siste som vant var 2003-årgangen i 2016.

Annonse fra Obos-ligaen: