Foto: Thomas Brekke Sæteren/NFF

- En tøff test

Det blir en real målestokk for Victor Dahl og resten av futsalgutta når regjerende seriemester Vesterålen kommer til KFUM-hallen lørdag.

Utendørssesongen har akkurat lagt seg, men fortvil ikke: lørdag klokka 14.00 kan du se Kåffas futsalgutter trille ball i egen hall. På motsatt banehalvdel står regjerende seriemester Vesterålen.

KFUM har hentet med seg fire poeng fra sesongens to første kamper, og kommer ubeseiret til oppgjøret mot Vesterålen. Victor Dahl har hatt en spennende høst, og fikk nylig sin landslagsdebut for Norge. Han har stor tro på årets Kåffa-tropp.
 
- Troppen i år ser meget spennende ut! Vi har fått inn 3-4 nye spillere som allerede har vist at de kommer til å bite bra fra seg i årets sesong. I tillegg har vi nå mulighet til å supplere med en rekke spennende unggutter fra egen klubb. Med unge, sultne spillere kombinert med de mer rutinerte bærebjelkene i laget ser vi konturene av et veldig konkurransedyktig lag i år, og årene fremover, forteller Victor.

«Ungguttene fra egen klubb» som Victor referer til, har utgangspunkt i klubbens nyoppstartede rekruttlag, som har gjort det meget bra i sine første kamper denne sesongen. Rekruttlaget består i hovedsak av 04-gutter i klubben, med Lars Rognstad og Pål Eriksen ved roret. Filip Rognstad og Jesper Risberg har allerede fått sine debuter på a-laget i en treningskamp mot Sandefjord.  
 
Medaljeambisjoner
Victor Dahl ser fram til en spennende sesong, og legger ikke skjul på ambisjonene han og lagkameratene har om å hevde seg i toppen av eliteserien.
 
- Forventningene til årets sesong er at vi skal være med å kjempe om medalje. Samtidig har vi tro på arbeidet vi legger ned i hallen og ønsker å bygge et godt fundament for fremtiden, sier Victor.

Som nevnt har Victor fått sine første landslagsminutter i løpet av høsten. Kampene mot Serbia hjemme og Frankrike borte kommer ikke til å bli glemt med det første.
 
- Det var en helt surrealistisk opplevelse! Å spille med flagget på brystet foran familie og venner i Grorudhallen, og det å møte 3500 tilskuere borte mot Frankrike går rett i minnebanken, forteller den ferske landslagsspilleren.

- Futsal er best live!
Lørdag får landslagsdrakten hvile, mens den enda vakrere Kåffa-drakten skal tres over skuldrene. Vesterålen, som står med full pott etter to kamper, blir virkelig noe å bryne seg på for Victor og lagkameratene.
 
- Vesterålen er regjerende seriemester så vi vet at dette kommer til å bli en tøff test. Men med riktig tenningsnivå, fokus og godt støtte fra tribunen er det ingenting i veien for at vi kan ta tre poeng hjemme i hallen, sier en optmistisk Victor.
 
Han mener defintivit det er verdt å ta seg en tur til hallen lørdag.
 
- Futsal er rett og slett best å nyte live. Matcher som kan bli snudd på hodet innen noen sekunder, mål i flertall og dramaet som utspiller seg er bare en brøkdel av grunnene til å komme seg opp fra sofaen, avslutter Victor.

Kampstart er klokka 14.00 lørdag - det koster ikke en eneste krone å komme inn. Kom på kamp!

Rosende ord fra landslagstreneren
Landslagets assistenttrener Kai Bardal sparer ikke på hyllesten i sin karakteristikk av Victor Dahls landslagsdebut. Les hele svaret hans på spørsmål om hva han hadde å si om Victors debut på landslaget under: 
 
- Victor har gjort et strålende helhetsinntrykk på sine to første samlinger. Det er tydelig at han trener futsal og jobber godt i hverdagen. Han er i god fysisk form, forstår spillet, lærer fort og er en kriger. Det er knallhardt å debutere internasjonalt i en Main Round og det sier litt at han ble valgt ut til å starte som bakerste mann i en bortekamp mot Serbia. Den oppgaven løste han som om han hadde 20 og ikke 2 landskamper fra før.

- Victor har en fin bakgrunn. Han har spilt flere sesonger i eliteserien, uten å dominere og utmerke seg i starten. Så har han tatt steg for steg og utviklet seg så mye at han ble kalt inn i landslagstroppen. Nå er det viktig at han bruker erfaringene han har fått og fortsetter å jobbe godt i hverdagen. Da kan han få en veldig fin karriere som futsalspiller.
 
 

Annonse fra Obos-ligaen: