«En sesong for historiebøkene»

Vi har tatt en prat med arrangementssjef Pettersen.

Det nærmer seg seriestart i OBOS-ligaen. Det blir en rar sesong, både for laget, arrangementsmessig og for publikum. Vi har tatt en prat med arrangementssjef i KFUM, Terje Pettersen.

Pensjonist Pettersen er mye og se i og rundt hallen i forbindelse med kamp, men også rundt treningene til a-laget.

Men hvem er han egentlig?

 - Gift, fire barn og to barnebarn. Jeg fikk fotballen inn med Pelè og morsmelka, og er nok noe over middels interessert i sporten vår. Ødelagt kne stoppet egen karriere, men jeg har siden trent mange lag. Min egen datter fikk meg til Kåffa. Når hun ga seg, ble jeg igjen – og dette har blitt klubben i mitt hjerte.

Nå ser han fram til en ny sesong. En sesong som starter etter St. Hans og avsluttes rett før jula ringes inn.

- Det er klart dette blir spesielt. Det blir jo uansett en sesong for historiebøkene, men vi skal stille godt forberedt, sier Pettersen.

- NFF har kjempet en hard kamp for å få komme i gang for toppfotballen, inkludert OBOS -ligaen. Dette er et pilotprosjekt også for andre idretter og forutsetter oppfølging av en meget streng «protokoll».

Nå vil det kunne komme endringer, men for tiden er det ikke bare å dukke opp til kamp for KFUM-familien.

- KFUM Arena, klubbhuset og p-plassen vil bli stengt for alle som ikke er akkreditert eller har billett til kampen 3- 4 timer før, og 1-2 timer etter kampene.  

- Hvordan er behovet for frivillige?

- Vi må også i år rigge og utføre flere oppgaver før under og etter kampene. Nytt i år er det må føres lister over alle som er til stede og disse må være akkreditert på forhånd, og de utvalgte kan ikke stille om de har symptomer på sykdom. I tillegg må alle som ønsker å være med i år forplikte seg til å stille på flere kamper gjennom sesongen. Om noen skulle føle seg kallet til å være med så er det fortsatt mulighet for å melde seg.  

«Protokollen» betyr at det blir kampmøte i klubbstua før kamp. Garderobene har man nå fått tillatelse til å benytte såfremt det kan holdes minst 1 meter avstand i henhold til protokollen.

- Er det mulig å se kampene fra utsiden av det avgrensede området?
- Det vil bli satt opp gjerder kledd med reklame etc. for å hindre innsyn. I tillegg er det ikke tilrådelig med masse mennesker samlet, så vi vil ha vakter som vennlig vil henstille om å forlate området til de de som eventuelt stiller på utsiden av arenaen. 

Han følger a-laget tett og er imponert over den jobben som er lagt ned på feltet.

- Som en del av A-laget støtteapparatet har jeg fått se hvordan Kåffa som klubb, trenerteamet og spillerne i beste Fair Play-ånd har fulgt NFF-protokollen til punkt og prikke under korona-krisen. Jeg vet også hva A-laget ofrer privat for at sesongen skal kunne avvikles. Ber derfor alle være tålmodige enda en stund og inntil videre kose seg med kampene på TV slik at kampene og arrangementet går slik NFF har pålagt oss. 

Og han er optimist – og tror på en ny god KFUM-sesong:

- Stallen ser jevnt sterk ut.  Kampene kommer tett som hagl, og som i fjor har vi to gode 11`ere om og når det trengs. Det er stor kamp om plassene. De gamle er gode, og gled dere til å se nykommerne. Kåffa vil helt sikkert bli lagt merke til i år også, sier Pettersen.

Annonse fra Obos-ligaen: