Clement leder ny junior jentesatsing

24-åringen kommer fra Vålerenga.

Clement Sebazungu er ny hovedtrener for KFUMs kvinner junior-satsing. 24-åringen kommer fra Vålerenga der han har hatt flere ulike roller, både på gutte- og jentesiden.

KFUM har store jentekull i ungdomsårgangene og ønsker nå å etablere et solid juniortilbud på jentesiden, tilsvarende det vi har hatt blant gutta i mange år.

Clement er født i Tromsø, men vokste opp på Gjøvik der han hadde sin egen fotballkarriere i Gjøvik/Lyn. 

Ulike roller i VIF
Veien inn i trenervirket gikk via arbeidstreningsprogrammet Jobbsjansen i Vålerenga. Det ledet han etter hvert inn i trenerjobb i VIF der han blant annet har bekledd roller som sportslig leder i barnefotballen, hovedtrener for breddelaget for gutter født 2007 og assistenttrener for jenter 19. Parallelt har han også vært bachelorstudent på Norges idrettshøgskole (NIH). På veien har han tatt diverse trenerkurs, blant annet UEFA B-lisens og spillerutvikling B.

- Jeg har lært utrolig mye i Vålerenga. Både KFUM og Vålerenga er to store klubber med spillere med ulik bakgrunn. Gjennom mine år i VIF har jeg lært mye om relasjonskompetanse, i tillegg til treningsplanlegging og god aktivitet på feltet, sier Clement.

De siste ukene har han brukt på å runde av i Vålerenga og bli kjent med KFUM. I Kåffa blir han hovedtrener for kvinner junior, som vil bli en treningsgruppe med ambisiøse spillere født mellom 2009 til 2005.

- For det første, må jeg si at mottakelsen har vært fantastisk. Det virker å være et enormt samhold i klubben og en nærhet mellom spillere, trenere og foreldre. Hovedmålet mitt for den gruppa jeg skal inn i, vil være å lage en attraktiv utviklingsarena for spillere slik at de kan ta steget inn på a-laget eller til andre miljøer. For meg er dette en spennende mulighet - med en gruppe som har et stort potensiale og en utfordring som jeg kommer til å lære mye av, sier Clement. 

I tillegg til å være hovedtrener på jenter 19, vil han bli å se på akademiet flere dager i uka.

Attraktivt tilbud
Det er et mål at kvinner junior-gruppa skal være tett linket opp mot a-lag kvinner som ble nummer tre i 2. divisjon i år. Derfor har Clement brukt tid på å bli kjent med trenerteamet rundt a-laget.

I løpet av vinteren er det planlagt en felles treningsleir i Sverige for disse to treningsgruppene. Juniorgruppa har i tillegg lagt planer for diverse cupaktivitet, også forhåpentligvis med en utenlandscup, ved siden av seriespillet i J19 1. divisjon.

- Vi tror det er viktig å legge til rette for gode opplevelser, selv om dette er unge og ambisiøse jenter som vil opp og frem. Målet er å skape mest mulig fotballglede, lengst mulig, samtidig som vi utvikler egne jenter til å bli a-lagsspillere, sier Gro Majormoen.

Clement overtar ansvaret for kvinner junior etter Simen Brenne og Henrik Sætrang ga seg. Simen har gått over i rolle som barnefotballansvarlig i klubben, mens Henrik gir seg etter lang og tro tjeneste rundt 2007-jentene i klubben. Tusen takk for innsatsen!

Til jenter 17-gruppa har vi rekruttert nye trenerressurser internt i klubben. Her blir Karl Viktor Ihleby ny trener. Jenter 17 ble kretsmestere i år, med Julie Reinsnes som hovedtrener. Vi takker også Julie for innsatsen med jentelag i klubben de siste årene. På jenter 15 fortsetter Sebastian Paulsen som hovedtrener.

- Det er mye spennende som har skjedd på jentesiden de siste årene, takket være gode og dedikerte trenerressurser. Nå både tror og håper vi at vi skal kunne ta nye steg med store jentekull som har KFUM som en viktig sosial arena og med mange jenter som har sportslige ambisjoner, sier Majormoen.

Har du lyst til å bli del av KFUMs jentesatsing? Ta kontakt med Gro på e-post: [email protected]
 

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter