Blant siste 16 i NM J16

Etter 4-1 borte mot Kolbotn er KFUM-jenter klare for den første runden i NM J16. For første gang i klubbens historie.

Norgesmesterskapet i fotball for jenter 16 år (Telenor Cup) ble innført i 2009. Etter en lang kvalikreise (6 kamper) som startet tidlig i vinter, ble KFUM i dag klare for første NM-runde.

Det er første gang i KFUMs historie at vi har et jentelag inne her blant de siste 16.

I dag ble Kolbotn slått 4-1 på Sofiemyr. KFUM startet kampen forrykende med en ball i nettet allerede etter et par minutter. Den ble imidlertid avblåst for offside.

Et massivt KFUM-press tidlig i kampen ga etter hvert fortjent uttelling.

1-0 og 2-0 kom før det var spilt ti minutter. 3-0 til pause kom på et straffespark.

Det ble rotete og mer jevnspilt i den andre omgangen. En Kolbotn-redusering kort tid etter hvilen fikk opp pulsen både på bane, benk og tribune, men det ble satt punktum med et praktfullt KFUM-angrep som fastsatte sluttresultatet til 4-1. 

- En overbevisende kamp. Mange av disse jentene har spilt sammen i mange år - og har vunnet mye sammen. Dagens resultat føyer seg sånn sett inn i en rekke av gode prestasjoner. Den innsatsen, løpsviljen og spillegleden som vises fram, ikke minst i den første omgangen, er likevel noe av det mest imponerende jeg har sett av disse jentene, sier trener Halvor H. Byfuglien.

Det betyr at Kåffa er ett av 16 lag som gjenstår i Norgesmesterskapet i J16.

- Dette er en milepæl for oss som jenteklubb, og viser hvilken posisjon vi er i ferd med å etablere på jentesiden. Det jentene gjør på Kolbotn er vanvittig imponerende. I dag starter vi kampen med et lag der alle holder J16-alder også neste år, og der nesten alle har spilt fotball i KFUM i hele sin karriere. Det gjør dette ekstra morsomt, og ekstra imponerende, sier Gro Majormoen, utviklingsansvarlig for jentefotballen i klubben. 

Første runde i NM spilles først til høsten. Det er foreløpig ikke klart hvem som blir motstander.

tropp_kol.png
Dagens tropp: Bak fra venstre: Leah (ute med skade), Bianca, Live H, Sofus, Tara, Eline, Annicken, Mathea, Anna, Emmeline, Maria. Foran fra venstre: Marie, Olivia, Mille, Elle, Oline, Selma. 

 

Annonse fra Obos-ligaen: