- Vondt å se målene om igjen

Isnes skjønte ikke helt hva som skjedde på KFUM Arena søndag. Nå rettes fokuset framover. - Vi har fem fantastiske kamper igjen.

KFUM-BRYNE 3-3 (2-1). For et par runder siden hadde KFUM et grep om plassen som vil gi direkte opprykksplass til Eliteserien 2023. Etter tap mot Kongsvinger og uavgjort hjemme mot Bryne søndag er vi nå nede på den første kvalikplassen, men kan fortsatt avgjøre selv når fem runder gjenstår.

Det var likevel alt annet enn tabellplassering og opprykkstanker som preget Jørgen Isnes søndag kveld. Da handlet det om å finne ut av hva som gikk feil og hvorfor det tidvis var et KFUM-lag som ikke var helt til å kjenne igjen.

Først så han 90 minutter pluss tillegg langs sidelinja, deretter tok han den samme runden fra sofakroken hjemme. Og her har du dommen etter å ha sett uønskereprisen på TV.

- Det er 60 ganske så svake minutter. Hvor veldig mye av det samme som går igjen. Det bommes på veldig mye pasninger og valg, som er vanskelig å forklare. Det gjør nok noe med hodet vårt, og gjør at man blir mer reservert enn det vi ønsker. Passivt forsvarsspill på 1-1 og dårlig avklaring før de får innkastet. 2-2 er et kast tilbake i banen, som vi klarer til innkast og som resulterer i straffesituasjonen. 2-3 er dårlig avklaring og passivt forsvarsspill etter en corner. Da blir det vanskelig å vinne kampen, sier trener Isnes.

Og forklaringen på at det ble som det ble:

- Jeg har ikke noen god forklaring på at det bommes på helt enkle pasninger og valg.

Dårlige valg
Han tror ikke det er opprykkspraten som trykker på og preger det som leveres.

- Det er spillere, trenere og ledere som nyter å være i den situasjonen vi er i nå. At det merkes litt press, må vi bare håndtere. Da kan man tenke seg hvordan det er andre steder og på høyere nivå. Vi har vært tydelig på hva som skal gjøres i de enkelte kampene, for å få en god prestasjon. Denne kampen visste vi at Bryne kunne være skumle på dødballer, at vi kunne få giftige overganger, samt en del rom å utnytte imellom og bak Bryne. Men når dagen inneholdt svake valg, pasninger og bevegelsene ble halvveis, så blir rett og slett ferdighetene i dagens kamp avgjørende. Vi hadde ingen god dag på jobben.

KFUM gikk til pause med det som må sies å være en heldig ledelse, ikke minst etter en svak start på omgangen. I stedet får å løfte eget spill ble det en like svak åpning på den andre omgangen, og denne gangen fikk Bryne uttelling i form av to scoringer.

Gode innhopp
Omkring timen gjorde KFUM bytter som var med på å endre kampbildet. Han erkjenner at de kanskje burde ha kommet tidligere, men det ble skapt trykk og sjanser nok til at alle poengene kunne blitt igjen på Ekebergsletta.

- Gutta var meget skuffa over prestasjon og at det ikke ble levert bedre. De skal få klare og tydelige bilder/video på hvorfor dette endte som det gjorde. I sånne stunder er det viktigste at man ikke peker på noen eller andre, men ser på hva er det faktisk jeg bidro med. I dag hadde for mange en dårlig dag på jobben og det må vi finne ut av i felleskap hvorfor det ble sånn. Samtidig skrøt jeg av innhoppene som reddet kampen, og et poeng som kan bli svært viktig.

Nå venter et par ukers pause på grunn av landskamper før OBOS-ballen ruller inn i det som helt sikkert blir en dramatisk siste etappe. Start borte 3. oktober og Stabæk hjemme på Intility uka etter, vil sette premissene for siste del av seriespillet.

- Vi har fem fantastiske kamper igjen. Og vi bestemmer utfallet. Det skal nytes på best mulig måte. Tenk deg flere tusen tilskuere i Kristiansand og mye folk mot Stabæk. Det blir to oppgjør som vi alle gleder oss til, sier Isnes.

Det bør alle KFUM-kamerater gjøre også.

_P8A2452.jpeg
Spilt S Vunnet V Uavgjort U Tap T + - +/- Poeng P Form
1 Bodø/Glimt Bodø/Glimt 4 3 1 0 9 1 8 10 V V V U
2 Molde Molde 5 3 1 1 9 3 6 10 V V V T U
3 Brann Brann 5 3 1 1 8 5 3 10 V T U V V
4 Rosenborg Rosenborg 4 3 0 1 6 2 4 9 V T V V
5 Strømsgodset Strømsgodset 4 3 0 1 5 5 0 9 T V V V
6 Kristiansund Kristiansund 4 2 1 1 5 5 0 7 V U T V
7 Odd Odd 5 2 1 2 6 7 -1 7 T V U V T
8 Haugesund Haugesund 4 2 0 2 4 6 -2 6 V T V T
9 Lillestrøm Lillestrøm 4 2 0 2 5 8 -3 6 T V T V
10 Fredrikstad Fredrikstad 4 1 2 1 5 5 0 5 T V U U
10 KFUM KFUM 4 1 2 1 5 5 0 5 U U T V
12 Viking Viking 4 1 2 1 3 3 0 5 V T U U
13 Sandefjord Fotball Sandefjord Fotball 3 0 1 2 2 5 -3 1 T U T
14 Sarpsborg 08 Sarpsborg 08 4 0 1 3 2 6 -4 1 T T U T
15 HamKam HamKam 5 0 1 4 1 5 -4 1 U T T T T
16 Tromsø Tromsø 3 0 0 3 2 6 -4 0 T T T

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter