- Viser solide økonomi-tall igjen

KFUM i grønn sone.

Norges Fotballforbund la i dag fram rapporten som viser fotballrikets økonomiske tilstand, også kjent under forkortelsen FOS (det finansielle oppfølgingssystemet).

- Det underliggende bildet viser at noen klubber gjør det veldig bra, mens andre sliter noe med å oppnå økonomisk bærekraft. Klubber som drifter i ubalanse må justere kursen. Ellers er det positivt at vårt finansielle oppfølgingssystem nå er etablert skikkelig på PostNord-nivå. Klubbene er positive til den nye ordningen, men noen har en god jobb å gjøre, sier seksjonsleder for klubbstøtte i NFF, Rune Nordhaug til fotball.no.

Saken fortsetter under tabellen her

klubblisens-mediapresentasjon-2018-3

På oversikten som viser lagene som er i OBOS-ligaen i år, pluss de tre som rykket ned, ligger KFUM-kameratene fortsatt godt i grønn sone, sammen med seks andre klubber. Seks andre klubber ligger i rød sone, mens de siste seks får gult lys.

- Dette viser at vi har trygge og solide tall – og at vi har hatt det over tid, sier daglig leder i KFUM, Thor-Erik Stenberg.

Klubblisensnemnda har besluttet at OBOS-ligalagene Strømmen og Nest-Sotra blir trukket ett poeng hver for ikke å ha nådd sine delmål i det finansielle oppfølgingssystemet. Strømmen har påklaget avgjørelsen.

- Det er selvsagt synd at klubber driver på en måte som fører til poengtrekk, samtidig så er det på sin plass at det får konsekvenser for klubber som driver økonomisk usunt, sier Stenberg.

Her finner du presentasjonen til Norges Fotballforbund.

Reaksjoner fra klubblisensnemnda

  • Strømmen og Nest-Sotra har blir trukket ett poeng hver for ikke å ha nådd sine delmål i det finansielle oppfølgingssystemet. Strømmen har påklaget avgjørelsen.

  • To nye klubber rapporterte i rød kategori i OBOS-ligaen: Ull/Kisa og Levanger. Alle klubbene i Eliteserien er i gul eller grønn kategori.

  • I Toppserien rapporterte Vålerenga i rød kategori, mens resten av klubbene ligger i gul eller grønn kategori.

  • PostNord-ligaen har seks klubber i rød kategori: Levanger, Moss, Nardo, Stjørdals-Blink, Fram og Hønefoss.

Annonse fra Obos-ligaen: