- Vil skape nye minner for livet

Husker du Tromsdalen og Odd for to år siden? Nå vil Isnes og co. skape mer cupmoro. Da må Frigg slås lørdag.

Det heter seg at cup er cup, men i 2020 var det ikke det. Covid-19 satte en stopper for den tradisjonsrike og prestisjefylte norske cupen som kåret sin første vinner i 1902.

Men i helga rulles cupen i gang igjen. 128 lag skal i aksjon i 1. rundekamper.

KFUM skal på besøk til Majorstuen for å møte 3. divisjonslaget Frigg. Det er en klubb med stolte cuptradisjoner, selv om de ligger en del år tilbake i tid. Tre ganger har Oslo-klubben vunnet cupen, og det er faktisk 100-årsjubileum for sist NM-triumf i år. Før i 1921 vant klubben i 1914 og 1916.

For KFUM noterte vi oss for cuprekord sist vi spilte NM. I 2019 stoppet reisen med kvartfinale på en magisk høstkveld på Ekeberg.

Nå håper Isnes og co. på et nytt cupeventyr.

- Cupen er stedet hvor du kan danne minner for livet. Odd var en slik kamp for to år siden. Det ga meg frysninger å gå ut på Ekeberg den dagen. Enkeltspillere vil kunne få mulighet til å spille sin største kamp i livet, hvis man kommer langt. Klubben kan få samlet seg på kamp, og vist seg fra sin beste side, i tillegg til at det kan være økonomisk gunstig, sier Isnes.

Selv om Frigg for tiden er et par etasjer under KFUM i ligasystemet, tas lørdagens motstander på alvor. Laget fikk hele 2020 spolert på grunn av koronaen, og har ikke spilt en tellende kamp på mer enn halvannet år. De siste ukene har laget gjennom treningskamper vist at de slett ikke blir noen enkel oppgave. Det er et sterkt 3. divisjonslag med spillere som har spilt høyere, og som kunne spilt høyere.

- Alle forberedelser er gjort på lik linje som vi gjør inn mot OBOS-kamper. Frigg er blitt sett på og gir oss et utgangspunkt på hvordan vi angriper denne kampen. Et nøkkelord er tempo, men det har vært oppe i de siste kampene i OBOS også, sier KFUM-treneren som ikke aksepterer undervurdering og slurv ved inngangen til match:

- I mine år i KFUM så har vi vært nære å ryke mot lavere divisjoner, men vi har karret oss videre. Det vitner om styrke selvfølgelig. Vi forventer at gutta følger med i norsk fotball, og ser at det er meget jevnt. Da blir kamper som dette tøffe. Det er kun en ting som gjelder, og det er å ta seg videre.

NB! Kampen må dessverre spilles uten publikum. Den sendes på Direktesport.no.
 

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter