- Vil lage noe som blir lagt merke til

Sjekk de nye illustrasjonene for KFUM Familiearena.

Kåffa.no kan i dag presentere de nye illustrasjonene for KFUM Familiearena.

- Da jeg så disse illustrasjonene første gang, følte jeg at det var hundre prosent treff i forhold til hva vi har drømt om å bygge. Jeg må innrømme at det var en lettere beveget daglig leder på kontoret da, sier Thor-Erik Stenberg.

Det er fortsatt i en tidlig fase, men inntrykket og tilbakemeldingene så langt er at dette skal være fullt ut løsbart.

Hundre prosent treff i forhold til hva vi har drømt om å bygge.

— Thor-Erik Stenberg


Prisvinnende arkitekt
Snorre Stinessen er arkitekten som er engasjert i KFUM Familiearena. Tromsøværingen har flere titalls arktitektpriser i beltet. På nettsiden www.snorrestinessen.com kan vi lese at han har prosjekter i Europa, Nord-Amerika, Sør-Amerika og Australia.

Og nå kan han altså føye til Ekebergsletta.

- Jeg må si jeg det er et utrolig spennende prosjekt å jobbe med. KFUM er en klubb med en inspirerende og bred aktivitet, og det er en spennende utfordring å bidra til å skape rammer som fremmer og utvikler aktiviteten på en god måte for framtiden, sier Stinessen til Kåffa.no.

Da han kom inn i prosjektet tidlig i 2019, startet han med å sette seg inn i klubbliv og omgivelser.

- Det mest spennende ved et hvert prosjekt er å finne fram til et hovedgrep, men i et godt konsept må også bygget som helhet henge sammen. Både arkitektonisk og estetisk, men også gjennom å ivareta de mange funksjonene som her ønskes og den store aktiviteten i klubben.

Jaktet hovedgrepet
Han har selv spilt Norway Cup som ungdom, da i Tromsø-drakt. Tilbake på Ekebergsletta som arkitekt brukte han tid for å finne det arkitektoniske hovedgrepet til nye KFUM Familiearena.

- Jeg har vært opptatt av tilhørigheten til stedet, til Ekeberg og til omgivelsene. Inspirasjonsmessig er det da to hovedtrekk som står seg ut: De store gressflatene på den ene siden, som tas igjen med selve spilleflaten og et grønt tak med liv. Så er det Eikaberget, med skogen rundt som vi tar igjen konseptuelt i fasaden og ved bruken av tre som materiale. Og så skal alt dette igjen passe sammen med funksjonene som er ønsket i arenaen, sier Stinessen.

Jeg har vært opptatt av tilhørigheten til stedet, til Ekeberg og til omgivelsene.

— Arkitekt Stinessen
Han håper de nå har kommet et godt stykke på vei med tanke på hvordan arenaen faktisk kommer til å se ut.

- Det mest utfordrende underveis har nok vært å få hele anlegget til å henge sammen, i fasade og forskjellige flater. Vi har jobbet mye med å få til en opplevd sammenheng i bygget, fra for eksempel hovedentreen, inn i en stor og åpen atriumstrapp, opp i klubblokaler osv.

Snorre understreker at han er takknemlig for å være involvert i prosjektet. Han har vunnet en rekke arkitektpriser, blant annet for hytteprosjekter i Nord-Norge. Nå jobber han med sin første fotballstadion, og målet er alltid å lage noe som får oppmerksomhet.

- Det er ikke mange slike prosjekter i dette landet. Min innfallsvinkel er alltid å gå inn i et prosjekt med åpent sinn, samt å lage noe som ivaretar ønskede funksjoner på best mulig måte. Der vi står i dag har jeg stor tro på at vi skal skape en arena som på en positiv måte blir lagt merke til, sier Snorre.

LES OGSÅ:
Q&A med Stenberg om prosjektet og veien videre!

Her er illustrasjoner som gir et inntrykk av hvordan arena ønskes bygget (illustrasjoner: Stinessen Arkitektur): 

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter