_P8A8766

- Vi trengte dette

Vi fløy høyt for en uke siden. I dag landet vi hardt i møte med Fugla, men fikk luft under vingene igjen med en god andre omgang.

LSK-KFUM 3-1 (3-0). - Helt topp det her, sier Johannes Moesgaard på vei av banen etter dagens 90 minutter inne i LSK-hallen.

- Dette er super læring. Vi trengte dette. Vi måtte få kjenne på noe slik som dette. Det er sånn det kan bli når vi kommer til Lerkendal, Brann stadion, Aspmyra og her på Åråsen.

Etter å ha slått Viking på Marbella - og ikke minst etter å ha levert oppvisningsfotball på Skagerak Arena for en uke siden - har mange KFUM-kamerater vært høyt oppe.

Mot Fugla i ettermiddag fikk vi raskt bakkekontakt.

Et inspirert hjemmelag fløy ut av startblokkene i en velfylt hall på Lillestrøm. Med en aktiv nykommer Kitolano på topp fikk KFUM-gutta nok å henge i med i åpningsminuttene.

De gule og svarte snuste tidlig på et ledermål, og det var slett ikke ufortjent da Emil måtte plukke læret ut av nettet på sin tidligere hjemmebane da kvarteret var spilt.

Et frispark ble hengt opp i feltet, en heading på tvers og enkelt 1-0 ved spissveteran Lehne Olsen.

Tre minutter senere sto det 2-0. KFUM hang ikke med da det ble satt opp turbofart på LSKs venstreside, servering ut i feltet og dagens andre ble dunket i mål av Ibrahimaj.

Tre under til pause
For en uke siden var det vi som fikk en tilsvarende pangåpning borte mot Odd. I ettermiddag fikk gutta definitivt smake egen medisin.

Etter halvtimen spilt hadde vi selv ikke skapt noe som helst, og hadde i liten grad klart å etablere spill inne på LSKs banehalvdel.

De neste minuttene skulle vi klare å løfte oss noe, med en del fikse kombinasjoner og gode spillvendinger.

KFUM-gutta ropte på straffe etter et godt angrep, men måtte ta til takke med en corner. I stedet for målsjanse, endte det opp med med en hurtig LSK-kontring der Emil til slutt vartet opp med en kanonredning i første omgang, men noen sekunder senere hvilte kula i nettmaskene igjen. Skogvold sto midt foran mål og prikket ballen oppe i vinkelen.

3-0 - og bare minutter senere sto en ny god Emil-redning i veien for at det sto 4-0 etter en mønsterkontring fra vertene. Vi slapp unna med tre til pause, men hadde så til de grader fått kjenne på nivået som venter oss i Eliteserien om noen uker.

Svarte i siste 45
I åpningen av den andre omgangen var det vi som hadde mest ball, uten at vi klarte å spille oss til de fete mulighetene. Likevel var det positive minutter, sett med KFUM-øyne.

Rundt timen spilt sto en lang Haitam-tå i veien for at Lehne Olsen kunne satt inn nummer fire.

Omgangen fortsatte som den startet. Mye Kåffa-ball der LSK lå lavt, og forsøkte seg med raske overganger.

Kvarteret før slutt skulle vi også klare å presse fram sjanser av ballinnehavet.

Først sendte Simen av gårde et godt skudd som ble stoppet av en solid keeperprestasjon. På det påfølgende hjørnesparket kom også scoringen, - og denne gangen fikk Simen uttelling.

Ballen havnet i beina etter litt fram og tilbake inne i feltet, og alene med keeper dyttet han inn 3-1. De neste minuttene var vi ikke langt unna scoringen som igjen kunne gitt litt spenning i kampen, men det ble med den ene.

Uansett ble den andre omgangen en solid opptur etter smellen før pause. For Johs og co. handler vinteren om å lære fort og tilpasse oss et nytt nivå. Sånn sett ble dagens arbeidsøkt brukt godt.

- Dette er bra læring, bare vi tar læring. Vi åpnet oss for mye i første omgang, det skal jeg ta på meg, men vi responderte godt og ser helt annerledes ut etter pause. Vi "vinner" andre omgang og det var målet da vi snakket sammen i pausen, sier Johs.

Om en uke fortsetter øvinga og læringa med treningskamp borte mot Fredrikstad.

Vi takker Lillestrøm for kampen og gleder oss til å komme tilbake til Åråsen 27. juni.

KFUMs lag: Emil Ødegaard - Kristoffer Lassen Harrison, Momodou Lion Njie(Tønnessen i 79.), Haitam Aleesami - Amin Nouri, Robin Rasch, Simen Hestnes (Hoseth i 79.), David Hickson - Remi Svindland (Teo Haltvik i 60. min), Sverre Hakami Sandal, Petter Nosa Dahl.

Simen scorte igjen, og sørget for at vi "vant" andre omgang.
Haitam og co. fikk nok å henge i med i starten av kampen, men fikk mer kontroll utover i matchen.
Lassen spilte fra start i LSK-hallen i dag.