Vi skal spille kvalik til Eliteserien!

Basit ble matchvinner da vi slo Sogndal og sikret 4. plassen i OBOS-ligaen.

FOR ET EVENTYR! KFUM-KAMERATENE OSLO SKAL SPILLE KVALIK TIL ELITESERIEN 2020!

KFUM-SOGNDAL 1-0 (1-0). Vi har selvsagt hatt trua (det bør ikke være mangelvare i denne klubben) etter en ellevill sesong der vi i store deler har hatt grep om en kvalikplass.

Men - at vi faktisk landet der etter 30 spilte serierunder, er en ganske utrolig historie.

Basit holdt seg på beina, holdt hodet kaldt og styrte inn kampens eneste mål da han fikk sjansen fem minutter før pause.

Dermed tok Kåffa 4. plassen som betyr at vi skal møte vinneren av møtet mellom Kongsvinger og Sogndal senere i november. Det betyr også at det i alle historiebøker vil stå at vi var Norges 20. beste fotball-lag i 2019!

- Vi er topp 20 i Norge, vi, vettu. Nå går vi for Eliteserien, så da trenger vi deres støtte, sa en lykkelig Isnes til de mange frammøtte KFUM-supporterne etter dagens kamp.

Usikker start
Det så litt utrygt ut fra start på Intility i ettermiddag. Sogndal festet et slags grep om matchen, og alle KFUM-kamerater som tittet innom mobilen med kalde fingre fikk se at både Kongsvinger og Nest-Sotra raskt tok en ledelse i sine kamper.

Med Stian ute på grunn av gule kort, tok Olden plass øverst i midtbanetrioen vår. En ny konstellasjon som selvsagt var uvant, og det kunne være mulig å spore at det var en del KFUM-gutter som var preget av smånerver.

Det var bare spilt noen minutter da Mansour havnet i en løpeduell på en ball inn i bakrommet. Vår solide stopper fikk nok fot på ballen, men ballen ble liggende litt for alene bak vår keeper før vi heldigvis fikk ryddet unna.

Etter åtte minutter kom gjestene igjen gjennom, men Knut strakk seg og fikk slått avslutningen fra skrått hold ut fra farlig sone.

De svartkledde hadde fått en god start, men ettersom minuttene gikk kom KFUM mer inn i matchen. Det ble nesten etter at Lars flikket en ball i feltet. Samme mann prøvde seg med et skudd fra distanse.

Omtrent halvspilt i omgangen var Knut god å ha igjen. En avslutning skiftet retning like foran mål, men den gulkledde hang med på den.

Matchvinneren
KFUM fikk noen nesten-sjanser til før kampens første mål skulle komme i det 41. minutt.

En ball ble slått inn i feltet. To mann fra hvert lag satte fart mot kula. Tre mann havnet i bakken, som den eneste på beina kom Basit ut av det. Ballen dalte perfekt ned i beina på spissen og han kunne styre inn 1-0.

Og plutselig så alt mye lysere ut igjen, med KFUM opp igjen på 4. plassen.

Før omgangen var over var Tore frampå, men han kom akkurat for seint og dro på seg også en armskade i involveringen som gjorde at han måtte forlate banen.

Så selv om det var en kald gjeng med KFUM-kamerater som tok pausepraten på tribunen, var det fortsatt med et godt håp om at kvelden skulle ende med en historisk kvalikplass.

Optimismen steg ytterligere utover i den andre omgangen. KFUM kom på flere farlige overganger. Yannis var frisk og var nære på da han vippet unna en Sogndal-spiller og avsluttet. I den andre enden gjorde Keeper-Knut stadig solid keeperjobb. Ikke minst med paraden omtrent etter en times spill.

Samtidig tikket det inn gode meldinger fra Hamar der HamKam snudde til 2-1 mot Nest-Sotra. Plutselig måtte det scores to mål «feil vei» både på Intility og Briskeby for at vi skulle bli stående utenfor det gode kvalikselskapet. På det tidspunktet var også Sogndal innafor.

Da det sto igjen et kvarter kom det ett på Hamar, da Nest utliknet til 2-2. Og vips var Sogndal ute av det igjen. På overtid fikk dagens gjester en opptur da HamKam igjen tok ledelsen og sendte Sogndal inn igjen i kvalik.

Gjestene prøvde seg stadig på Intility, men et disiplinert KFUM-lag brukte kløkt og smartness. Krydret med stor oppofrelse, rask forflytning og heltemodig innsats. Klokka tikket stadig tryggere mot de 90 minuttene. Uten at Sogndal klarte å skape all verden.

Så klokka 17.27 iskald novembertid var det et faktum! KFUM skal spille kvalik til Eliteserien. En del har kanskje vendt seg til tanken om at det kunne komme til å skje.

Men - likevel det er et eventyr! Og det er jo bare å gå ett år tilbake i tid for de som lurer på om kvalik er noe vi behersker. Det er bare å glede seg til neste kapittel...