- Vi skal mimre litt om fjoråret

Johs før første treningskamp der tre nykommere vil KFUM-debutere.

Når Johs sender utpå gutta for årets første treningskamp, handler det i stor grad om å plukke opp mye av det som brakte oss til opprykket.

- Vi skal mimre litt rundt det vi var gjennom i fjor. Se om vi husker hva vi var gode på i forsvarsspill og angrepsspill, og så skal vi forsøke å få de nye gutta inn i det samme sporet.

Dette er inngangen til trener Johannes Moesgaard når årets første kamp skal spilles, borte mot Mjøndalen fredag (avspark kl. 13).

Debutant-trio
Nå har han og gutta vært i gang i knappe tre uker. Til tross for rikelig med snø og kuldegrader er han tilfreds med jobben de har fått gjort. Nå skal det imidlertid bli godt å hive seg inn i kampmodus igjen.

- Gutta er gode, støle og møre i kroppen etter all treninga de siste ukene, så skal det bli godt å få gjort noe annet enn å løpe. Det blir fint å få noen «bilder» fra kamp som vi kan begynne å jobbe med, sier Johs.

Det skal spilles 2 x 45 minutter på Consto Arena fredag ettermiddag, med kampstart kl. 13.00. Der vil han ha 2 x 11 spillere i aksjon. For de som tar turen vil det bli første mulighet til å se nykommerne William Da Rocha (keeper), David Hickson og Haitam Alessami i KFUM-drakt.

- Det blir flott å få de i gang. Fine gutter som har kommet godt inn i gruppa, sier Kåffa-treneren.

Han merker allerede hva en type som Haitam vil bety for gjengen inn i det som venter. For den tidligere landslagsbacken blir det også første match på en god stund.

- Han har sett veldig frisk og pigg ut på trening, og så er han en enorm ressurs for oss utenfor banen. Han vet hva slags standard vi må ha, og hvordan en for eksempel må ta vare på kroppen i en tøff oppkjøring, sier Johs.

Spania neste
Okeke, Moussa, Hjorth, Nuñez, Lion og Adnan er blant spillerne som ikke er aktuelle denne gangen.

Mjøndalen blir første og eneste test før gjengen drar til Spania på treningsleir 5. februar. I Spania er det satt opp kamper mot Aalborg (11. februar) og Viking (16. februar). Neste treningskamp på norsk jord blir Sarpsborg 23. februar.

- Vi vet det kommer til å gå fort fram mot seriestart, men vi skal ta det som kommer. Det er først og fremst utrolig gøy å være i gang, sier Johs.

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter