- Vi skal legge lista høyt

En sammensveiset gruppe, gode kamper og en solid stall. Johs er meget fornøyd to måneder ut i sitt hovedtrenerliv.

A-laget er vel tilbake på Ekeberg etter treningsleir i Spania.

Litt kluss i avreisen for et par av de involverte, en rufsete andre omgang mot Start og et par kjedelige skader kastet skygger over oppholdet, men alt i alt er sjefstrener Moesgaard meget fornøyd med det han og gjengen fikk ut av dagene i Spania.

- En treningsleir som var utrolig viktig for oss, ikke minst med tanke på at vi er nye i trenerteam og det er mange nye spillere inn. Vi har blitt en mer sammensveiset gruppe. Med to økter nesten hver dag. Vi har trent hardt, vært slitne og hatt mye tid sammen, sier Johs.

Sterk Tromsø-kamp
Selv måtte han utsette egen avreise et par dager på grunn av sykdom, men kom ned akkurat i tide til den første kampen mot Start. Der smilte han godt av det han så, - i alle fall i de første 45 minuttene.

- Da viser vi god kvalitet og mentalitet. Så er jeg ikke fornøyd med det som skjer etter pause. Da er vi ikke ordentlig til stede og vi gjør personlige feil som ikke er godt nok, sier Johs.

Nettopp dette var da også tema inn mot neste test mot Tromsø noen dager senere.

- Vi snakket mye om å levere en prestasjon som vi alle kunne stå inne for, og det gjorde vi virkelig. Vi er enige om at vi skal legge lista høyt. Tromsø spiller med et ungt lag før pause, og setter inn det som skulle være dere sterkeste ellever etter pause. Det vi gjør i andre omgang er utrolig imponerende. Vi slipper ikke til et eneste skudd i den andre omgangen før i det 92. spilleminutt der de scorer, sier Johs.

Start-kampen endte med et ettmålstap (4-5), mens matchen mot Tromsø endte 1-1 etter Eliteserie-lagets overtidsutlikning. Det er som kjent null poeng å legge i banken fra treningskamper, men  KFUM-sjefen er opptatt av å se utvikling. Samtidig som han ikke ser på det som noen ulempe å bygge selvtillit gjennom oppkjøringen.

- I en preseason kan en både bygge selvtillit og ødelegge selvtillit. Det betyr selvsagt ingenting når serien sparkes i gang, men for oss som gruppa har det likevel vært viktig. Vi har tatt litt sjanser med tanke på å endre struktur og formasjon, og da er det fint å få prestasjoner som gir gutta tro på det vi jobber med, sier Johs.

Nye kamper
Selv har han god tro, selv om flere sentrale spillere fra 2022-utgaven har gitt seg. Flere av de nye ansiktene har allerede rukket å markere seg svært positivt.

Denne uka fortsetter oppkjøringen med to treningskamper. Begge på KFUM Arena.

Naboklubb Nordstrand onsdag kl. 18.00 og nyopprykket OBOS-kollega Hødd på fredag kl. 13.00.

- Disse to kampene vil handle om at mange får spille minutter og vise seg fram. Mot Nordstrand blir det mange yngre krefter og de som har spilt mindre så langt. Det blir en viktig anledning til å vise seg fram. Jeg ønsker å se karakter, innsats og holdning, sier Johs.

Skadesituasjonen er ikke verst, men både Moussa og Stavrum pådro seg dessverre skader i Spania. Førstnevnte er uaktuell for kamper noen uker, mens uheldige Stavrum igjen må belage seg på en lang opptreningsperiode.

- Han opereres i nær framtid. Utrolig tungt for Håkon selvfølgelig med den skaden nå, men vi vet at han kommer til å jobbe steinhardt for å komme tilbake, sier Johs.

Vi håper å se KFUM-kamerater på kamp denne uka:

Onsdag kl. 18.00: KFUM-Nordstrand, KFUM Arena
Fredag kl. 13.00: KFUM-Hødd, KFUM Arena

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter