- Vi rekker akkurat å komme opp i 100%

Nosa scoret igjen og Tønna reddet to på streken i sluttminuttene. - Dette er oss på 80 prosent, så med to uker igjen, så rekker vi akkurat 100, melder Johs.

FFK-KFUM 1-1 (1-1). Det var tid for en lørdagstur til Plankebyen for å spikke på form og fasong. Laget forlot et snødekt Ekeberg og kunne stige ut på et grønt teppe på Fredrikstad stadion.

Etter at KFUM-laget fikk kjenne på fysikk og tempo i LSK-hallen for en uke siden, forventet de mye av det samme mot opprykkskollega FFK som har levert sterke treningskamper i vinter.

Og det var også hjemmelaget som tok styringen fra start. Dagens lag i rødt og hvitt skapte tidlig en stor sjanse uten at det ble nettkjenning.

Det ble det imidlertid etter 20 minutters spill.

Et innlegg fra høyre havnet i beina til Traore. Han hadde en bra bukett med blåkledde KFUM-spillere like rundt seg, men klarte likevel å få satt opp en vegg med en medspiller som sendte han alene med keeper Ødegaard. Dermed sto det 1-0.

Like etterpå kunne det fort ha stått 2-0, men avslutningen fra Aga gikk til side for mål.

- Vi er litt halvveis ut av startblokkene, det kan virke som om LSK-kampen sitter litt i, usikkerhet derfra. For det ligner egentlig ikke oss, men så synes jeg vi skrur på ganske så bra. En skal huske på at Fredrikstad er vanskelig å bryte ned, sier KFUM-trener Moesgaard.

Nosa-mål
Da litt over halvtimen var spilt, kom dagens definitive høydepunkt, sett med KFUM-øyne.

En rask kombinasjon mellom Teo og Sverre sendte Nosa alene med keeper. Og vår innleide Glimt-spiller viste igjen at han har lagret opp godt med målpoeng etter mye benkesliting i 2023. Med største selvfølgelighet trillet Nosa kula inn i kroken bak FFK-keeperen.

- Jeg er veldig fornøyd med at Nosa scorer igjen, påpeker Johs.

I den andre omgangen skjedde det ikke all verden. Ingen av lagene klarte å spa fram de helt store mulighetene, før Fredrikstad fikk et par store helt mot slutten.

Først fikk Rafn bra treff på et overlegg, skuddet passerte keeper Ødegaard, men på streken dukket Tønna opp og fikk beinet læret ut av farlig sone.

På overtid kom det en ny FFK-sjanse, denne gangen etter en dødball, men også da var Tønna på rett sted til rett tid og fikk lempet unna.

HAR DU HUSKET Å KJØPE SESONGKORT?

Lyn neste
For KFUM ble det relativt lite å notere i sjansestatikken. Noen skuddforsøk, men ellers tynt framover. 

Likevel:

- Jeg liker innstillingen til gutta. Et resultat her ned er alltid fint, uansett om det er seriekamp eller treningskamp, og så bør vi nok ta litt mer sjanser. Helt på slutten der får vi et innlegg fra Tønna, slik må vi ha mer av, sier Johs.

I siste del av omgangen ble det gjort en rekke bytter. For KFUM var det gledelig å se at Nuñez fikk sine første kampminutter i 2024. I sluttminuttene fikk også junioren Obia Julu Nwanne sin a-lagsdebut.

Nå gjenstår bare en treningskamp før vi skal ut i tidenes første Eliteserie-kamp. Generalprøven til seriepremieren mot Hamkam spilles mot Lyn neste helg.

Etter dagens kamp kan vi se tilbake på fire treningskamper mot Eliteserie-motstand. Det har gitt seier mot Viking og Odd, uavgjort mot Fredrikstad og tap mot LSK. Moesgaard gleder seg til å dra på seg arbeidshanskene de neste to ukene.

- Kampen i dag er oss på 80 prosent, så med to uker igjen, så rekker vi akkurat å komme oss opp i 100 prosent, avslutter Kåffa-sjefen.

KFUMs lag:
Ødegaard – Akinyemi (Abbas i 76. min), M.L. Njie (Lassen i 66. min), Tønnessen – Hoseth (Nouri i 66. min), Sandal, Hestnes (k), Hickson – Svinland (Nwanne 84. min), Haltvik (Semmen i 66. min), Dahl (Nunez i 76. min).

Foto: Guttorm Lende

_P8A8921.jpeg
KAPTEIN: Simen spilte med bindet på armen i fravær av Robin.
_P8A8916.jpeg
BACK IN BUSINESS: Tønna var tilbake i backrekka og reddet to baller på streken i sluttminuttene.

 

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter