- Vi må ta læring av dette

Isnes var overrasket over Start og skuffet over eget lag. Samtidig er han klar på: - Du ser at vi er et godt fotball-lag.

KFUM-START 0-2 (0-1). Det ble aldri den kampen KFUM-trener Jørgen Isnes hadde sett for seg på Ekeberg i går kveld. For allerede etter fem minutter lå ballen i feil mål, sett med KFUM-øyne.

Og dermed satte Start opp et forsvarsnett som ville fanget det meste av sommermakrell i fjorden utenfor Kristiansand.

- Matchen blir ødelagt av det enkle målet de får der. Og så må jeg innrømme at jeg ikke hadde sett for meg et Start-lag som la seg så lavt, selv med en tidlig scoring. De ble liggende i en 6-3-1, går helt ned og er pottetette bakover, beskriver Isnes før han er rask med å legge til:

- Start gjør en solid bortekamp i OBOS-ligaen, og så må vi ta læring av det.

Når lærer Isnes snakker om læring, handler det både om å eliminere enkle mål bakover, men ikke minst hvordan vi må bli «giftigere» i den andre enden når motstanderen legger seg lavt.

- Vi må bli giftigere ved innleggssituasjoner, ved innløp i boks og med råskap i boksen.

Mot Start ble det lite sjanser å snakke om før i siste halvdel av andre omgang, og ikke minst de siste ti minuttene. I denne perioden var det utrolig at ikke det ble et KFUM-mål som i alle fall ville skapt litt spenning på tampen.

- I den perioden ser Start slitne ut, og vi gambler med å sende fram mye folk. I den perioden lyktes vi med mye av det vi hadde som plan i den første omgangen også, men som vi ikke fikk til da, sier Isnes.

Selv om det ble et nytt tap, ser KFUM-treneren lyst på det som kommer.

- Jeg er veldig fornøyd med mentaliteten til gutta. Vi jager på, og gir det et ærlig forsøk. Det er noe vi skal ta med oss videre. Du ser gjennom de siste kampene vi har spilt at vi er et godt fotball-lag, men samtidig er det slik at vi også ser at vi mangler noe.

Allerede lørdag er det mulig å kvittere ut noen av mangellappene. Da skal Kåffa på tur til Trøndelag for å møte Stjørdals/Blink.
 

Annonse fra Obos-ligaen: