- Vi liker fest i Kåffa

KFUM er invitert på fest landet rundt denne sesongen. Lørdag heter scenen Røkkeløkka og Kåffas ballartister sikter mot å runde av jazzuka med tre nye bortepoeng.

MER FEST: KFUM jublet etter midnattssolfest i Tromsø sist. Lørdag er det på med danseskoene igjen. Foto: NTB


Vi fikk være gjesteartister da det var 16.mai-fest i Trondheim og fikk lov til være headliner i tidenes første midnattssolkamp i Tromsø for en uke siden.

Denne uka er det jazzuke i Molde.

Og som en avslutning er Kåffa-gutta blant artistene som er invitert inn på programmet. Scenen er Aker stadion og gjengen fra Ekeberg satser på å finne fram til melodien som har gjort de til et av ligaens aller beste bortelag.

- Det er ikke noe tvil om at vi har likt oss når det er bydd opp til fest tidligere i sesongen. Det virker å passe oss og denne gruppa. Vi liker fest i Kåffa, sier Johannes Moesgaard med et smil, før han legger til:

- Så får vi bare håpe vi har danseskoene på.

Siste før halvspilt
Molde er siste motstander før runding halvveis i Eliteserien 2024.

KFUM har møtt de blå fra Rosenes by én gang tidligere. Det var i en cupkamp i 2018 der Ole Gunnar Solskjær ledet laget fra sidelinja, mens i front hadde Molde en ung utgave av Erling Braut Haaland. Molde vant den kampen, men Stian Sortevik stjal overskriftene med en kunstscoring på gamle KFUM Arena.

Den gang, som nå, er KFUM en klar underdogs.

- Jeg antar at Molde regner med å ha mye ball, så håper vi at vi kan kontrollere kampen mer med ball enn det vi gjorde mot Tromsø for eksempel. At vi klarer å ta ut litt energi fra hjemmelaget, sier Johs.

På den annen side; statistikken viser at mye ball ikke nødvendigvis gir mye KFUM-poeng denne sesongen. Det er faktisk de kampene der vi har hatt minst ball at vi ironisk nok har vunnet kampene.

Mer fra statistikkhjørnet; seieren mot Tromsø var en ny bekreftelse på et Kåffa-lag som er hjemme bra, men borte best. Med 14 poeng på bortebane – fire seire, to uavgjort og ett tap – er det bare Bodø/Glimt som har tatt flere poeng enn oss på bortebane i år.

- Men her mot Molde er de uansett favoritter. De må vinne kamper, de, om de skal oppnå de målene de har satt seg for sesongen, understreker Kåffa-sjefen.

Imponert over Kåffa-fansen
Det er ingen tvil om at seieren mot Tromsø var en forløsning. Det har vært mulig å merke på denne ukas treninger på Ekeberg. Så vil det være viktig å ta med seg denne følelsen inn i det som blir en beintøff lørdagskveld på jobb.

- Det er ingen tvil om at det gjorde godt å vinne, å kjenne på den følelsen. Nå skal vi ta med oss dette inn i en ny kamp, og vi er heldige som kan velge fra en bred og god tropp der bare Shola er ute med gule kort, sier Johs.

Molde på sin side må klare seg uten flere spillere som ville vært sentrale i en toppet ellever. Blant annet er den offensive høyoktan-trioen Berisha (skade), Gulbrandsen (skade) og Eriksen (suspendert) uaktuelle.

- Nå har de vel ikke akkurat så dårlig bredde i troppen, så jeg vil anta de kommer til å stille et brukbart lag i banen, melder Johs.

Han håper også at KFUM klarer å stille med et brukbart lag på tribunen når kampen blåses i gang klokka 20.15 lørdag kveld. I tillegg til at poengfangsten på bortebane har vært god, er vår mann i trenerstolen gledelig overrasket – og imponert – over de mange profetene som også bare reiser rundt…

- Det var fantastisk igjen i Tromsø. For en opplevelse! Jeg har vært der med Vålerenga, og dette sto ikke noe tilbake for det. Det er enormt å kunne feire oppturer med så mange KFUM-kamerater, venner og familie. Jeg vil si det dobler gleden ved å vinne, sier Johs.

Lørdag håper han på mer å juble for sammen med tilreisende KFUM-kamerater.
 

NTB_Nz-8f9GN_M0.jpg
KFUM-jubel etter kampen mot Tromsø. Foto: Rune Stoltz Bertinussen/NTB

 

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter