- Vi lever og lærer, men må lære fort

Nosa markerte seg på direkten, men etter 60 gode minutter ble det en tung siste halvtime for KFUM-gutta mot danske Aalborg.

KFUM-AALBORG 1-3 (1-1). Det åpnet fantastisk for KFUM-gutta på La Quinta ved Marbella i dag:

Nosa fintet seg frekt fri på kanten, Remi gjorde et elegant overhopp på innlegget og Simen dundret læret i nettaket før det var spilt tre minutter.

Den siste halve timen av kampen mot Aalborg ødela likevel en del av helhetsinntrykket for trener Johannes Moesgaard.

- Det er godt å få kommet i gang ordentlig med testing. Vi møter et godt fotball-lag som står høyt og tar oss hardt. Jeg er veldig fornøyd med 60 minutter, men så blir det stor forskjell på det som skjer der ute, sier Johs.

Åpnet bra
Det var en fartsfylt og intens første omgang de frammøtte fikk med seg på det lekre gressteppet på La Quinta. Så intenst var det at dommeren ved et par anledninger måtte roe gemyttene som oppsto mellom spillerne.

Kåffa scoret først etter nevnte mønsterangrep og hadde et par gode skuddmuligheter til som kunne gitt oss uttelling i den første omgangen. 

I den bakre treeren prøvde Johs denne gangen brødrene Aleesami, med Shola mellom seg. Bak dem fikk Willam Da Rocha hele kampen mellom stengene. I fireren foran var Hickson og Hoseth satt opp på hver sin kant, med den faste duoen inne - Robin og Simen. Framme startet Nosa og Remi på hver sin flanke, med Teo i midten.

Og trener Johs gir absolutt pluss i boka til flere av elevene som var i aksjon fra start.

- Det er gøy å se Nosa tilbake, vi ser hans x-faktor her i denne kampen. Haltvik er mye på ball. Simen og Robin finner sine relasjoner igjen, og William klarer seg fint i faser av spillet, oppsummerer.

Dessverre fikk Aalborg utliknet altfor enkelt etter en corner som ble headet tilbake i feltet, og der nederlandske Kramer fikk satt ballen i garnet. 

Mange bytter
Det ble byttet tre mann ved pause - Tønna, Lassen og Nouri for Haitam, Shola og Nosa. Og i de første minuttene etter hvilen festet KFUM et godt tak på den danske storklubben som er på full fart tilbake igjen til Superligaen.

Kåffa så ut til å ha brukt pausepraten godt og fikk bedre tak på presspillet sitt. Noe som ga en rekke tilløp og situasjoner i og rundt boksen. Dessverre uten gevinst, og da det var spilt nærmere timen ble det gjort sju nye bytter.

Ganske raskt etterpå fikk Aalborg sitt ledermål og tolv minutter før slutt sto det 3-1 til danskene. 

- Det er et nytt nivå vi skal være med på, og da må vi ta læring fort. Så får vi håpe at det var en liten lærepenge de siste tredve der, i forhold til hva som er standarden vi må opp på, sier Johs og legger til:

- Alt i alt er jeg fornøyd med mye, men det bør samtidig være en vekker for en del. Vi lever og lærer, men vi må lære fort.

Nå venter noen dager til med trening på spansk jord før det kommer en ny tøff test mot Viking.

_P8A8230.JPG
Johs samler troppene i forbindelse med et stopp i spillet.
_P8A8203.JPG
Her setter Simen inn i scoringa som ga oss 1-0.
_P8A8269.JPG
Teo jobbet og sleit mot et fysisk sterkt Aalborg-lag.

 

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter