«Vi kan lage vår egen historie»

Johs med klar oppfordring til alle med et forhold til KFUM-kameratene.

Søndag kan bli en helt spesiell dag for alle KFUM-kamerater. En dag som kan bli rammet inn i KFUM-historien.

Utgangspunktet er rimelig klart. KFUM har alt i egne hender to runder før slutt. Tre poeng mot Skeid betyr garantert opprykksfest søndag kveld.

På den annen side; jobben er på langt nær gjort. Med Kongsvinger fem poeng bak, og seks poeng igjen å spille om, er det ingen grunn til å lene seg tilbake.

Og du trenger ikke å bekymre deg for at trener Johs har gått i den fella. Selv har han gått fra media til media denne uka, og svart ut journalistspørsmålene som nærmest tar for gitt at han og gutta blir å se i Eliteserien neste år.

- Jeg har forsøkt å understreke at vi fortsatt må ut å jage poeng. Det har også vært fokus denne uka på feltet. Vi har jobbet knallhardt, selv om det har vært en annerledes uke der vi har måttet flytte noe av treninga på grunn av værforholdene, sier Johs.

Et annerledes Skeid
Vår mann i hovedtrenerstolen innrømmer at det er spesielt for han personlig at det helt store kan skje nettopp på Intility.

- Jeg hadde mange år i Vålerenga. Jeg var der da Intility ble bygget og har fått lov til å være på linja der før, men aldri som hovedtrener. Nå er det KFUM og en helt spesiell utfordring vi står foran.

Dette er dagen og kampen vi kan komme til å snakke om i mange tiår.

— Johs
Utfordringen heter Skeid.

- Vi har jo hatt et godt tak på Skeid i det siste, men nå er det ny trener inn, noen endringer i troppen fra sist vi møtte dem og en mer direkte fotball, sier KFUM-sjefen og ser for seg et kampbilde der lagene vil skifte mye på å ha ballen.

- De kan være gode i overgangsspillet og så må vi passe på at vi er flinke på å flytte ballen i eget angrepsspill.

Møt opp
Det meldes om godt salg av billetter, men her er det bare å fylle opp. Klokka 15.00 bør alle som er glad i KFUM, Oslo og fotball kjenne sin besøkelsestid.

- Fotball-livet er laget sånn at en aldri kan vite helt når de store kampene kommer, der det står mye på spill. Nå på søndag har vi fått en sånn. Da bør alle som har et forhold til KFUM sørge for å være på plass. Barn og unge som spiller i KFUM i dag, tidligere KFUM-spillere eller personer som har fulgt KFUM mer på avstand; dette er dagen og møte opp. Dette er dagen og kampen vi kan komme til å snakke om i mange tiår. Andre klubber har sine historiske øyeblikk, nå kan vi lage et nytt kapittel i vår egen historie, sier Johs.

Kampstart søndag kl. 15.00. Billettene dine kjøper du her.

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter