- Vi har mye å gå på

Men her er 5 ting Isnes gleder seg særlig over etter 5 runder.

KFUM avsluttet OBOS-ligaen 2019 på en 4. plass. Etter fem runder av årets liga har vi erobret samme posisjon, inne blant Norges topp-20. Trener Isnes understreker at han bruker lite tid på tabelltitting, i alle fall så tidlig på sesongen.

Likevel er det liten tvil om at starten med tre hjemmeseire, 10 poeng og 10-6 i målforskjell, gir ro. Etter tilsvarende antall kamper i 2019 hadde vi samlet 7 poeng og med en målforskjell på 6-6.

Selv om Isnes er klar på at det er mye ved spillet han gjerne skulle sett skarpere, er det også mye å glede seg over fem runder ut i koronasesongen. 

I løpet av de første fem kampene har Kåffa hatt 22 spillere i aksjon – to hele ellevere! 20 mann har figurert i en startellever.

- Vi var veldig bevisst på å ha en større bredde i år. I betraktningen hadde vi da skadeutsatte spillere og en 2020-sesong som innehar et tettere kampprogram. Vi kommer til å trenge dem alle – og det viser disse tallene.

Kåffa har hentet full pott hjemme på KFUM Arena. Tre av tre seire. Også i fjor hentet vi mange poeng på KFUM Arena da vi vant 10 av våre 13 seire på eget plastdekke. Isnes har vært opptatt av å gjøre KFUM Arena til et fort der det skal være vanskelig å få med seg poeng fra

- Vi elsker å spille foran egne supportere og ønsker å gi noe tilbake. Selv om det blir betraktet som en parkeringsplass av motstander, så er KFUM Arena viktig for oss. Også i fjor hadde vi gode tall på hjemmebane, og nå har vi igjen skaffet oss selvtillit på eget gress. Det betyr mye.

I fjor hadde vi OBOS-ligaens toppscorer tidlig på sesongen og han het Lars Olden Larsen. I år igjen har vi en måljeger som har inntatt toppscorerstolen. Med fem mål på fem kamper er David Tavakoli for tiden ligaens målkonge sammen med Ranheims Ivar Solli Rønning.

- David har vært goalgetter hele livet. Det gjelder at han blir satt opp i de riktige situasjonene både gjennom hans smartness, men også gjennom medspilleres valg med ball og posisjonering. David er en helt annen type spiss enn Moses. Det burde vi vite nå. I tillegg har vi en giftig Basit også. Deilig at han også fikk seg et mål sist, sier Isnes.

​​​​Sjekk denne:
Tavakoli med 9er-børsen og på rundens lag sammen med Simon

Bare Aalesund scoret flere mål enn KFUM i fjorårets serie. Direkte målpoeng fra våre backer har imidlertid vært høyt oppe på Isnes sin etterlyst-liste. Her har 2020 startet betydelig bedre. Både Dahl og Hoseth har servert målgivende pasninger fra venstrebacken, og et par av dem direkte matchavgjørende (Dahl mot Jerv og Hoseth mot Raufoss).

- At backene bidrar med målpoeng er gledelig. Det er en del av spillet vi har jobbet bevisst med, etter som motstander pakker veldig inne sentralt mot oss. Lindqvist og Hoseth er begge læringsvillig og har virkelig satt sitt preg på kampene både offensivt og defensivt i de siste kampene.

Med Moses og Olden Larsen til Eliteserien, Brix lagt opp og skader på sentrale spillere som spilte mye gjennom 2019-sesongen, har Isnes delvis måttet bygge et nytt lag inn mot årets sesong. En rekke spillere har fått sin debut på dette nivået, har tatt nivået og er med på å sette sitt preg på matchene.

- Det er vi i trenerteamet som har satt sammen denne stallen, og da med tanke på at de vil ta nivået. Det er likevel veldig fint å se Alagie Sanyang ta nivået et opp fra PostNord-ligaen og Hoseth med to nivåer opp. Det sier veldig mye om disse gutta. De ønsker seg opp og frem og er ute etter forbedringer. Når vi i tillegg har spillere fra egne rekker som gjør akkurat det samme, da varmer det et trenerhjerte, sier Isnes.

Men – som nevnt; det er mye Isnes også har å plukke på etter fem runder. I noen av kampene har vi vært heldige, og hatt marginer på vår side. For eksempel var det først og fremst en lynskarp og effektiv Tavakoli som lå bak storseieren mot Sogndal.

- Jeg skal være litt ute med pekefingeren. Vi har vært heldige i enkelte kamper og vi har mye å gå på. Vi må forbedre oss på mange områder fortsatt.

Allerede om to dager kommer det besøk fra et Åsane-lag med stor selvtillit etter triumfen mot Lillestrøm mandag.

Har du kjøpt billetter til kampen?
Om ikke bør du være rask. I skrivende stund er det et lite antall billetter igjen. KJØP HER NÅ!

 

Annonse fra Obos-ligaen: