- Vi får revansjere oss mot FFK

Obi fikk endelig sitt første eliteseriemål, men kampen snudd på hodet med to Sandefjord-mål på slutten.

SANDEFJORD-KFUM 2-1 (0-1). Det så lenge ut til at Obilor Okeke skulle bli matchvinner på Jotun Arena med sitt første mål i Eliteserien.

Men hjemmelaget fikk sin utlikning kvarteret før slutt, og fem minutter før full tid kom også scoringen som snudde kampen.

Akkurat det irriterte trener Johannes Moesgaard meget da han fikk headsettet fra TV2 tredd over hodet like etter kampslutt.

- Vi har akkurat kastet bort poeng i Sandefjord. Vi har sett det før. Jeg er skuffet. Vi skulle i hvert fall hatt ett poeng i dag. Utover i andre omgang er det nedadgående, melder Johs.

Mange bytter
Før kampen var det snakket en hel del om at cup er cup og at serie denne uka fikk være serie. Men Johs har blånektet for at det kun har stått semifinale i panna på gutta inn mot denne 26. ligarunden.

Og med en helt ny frontrekke og seks nye spillere inn fra start var det KFUM-gutta som tråkket på gassen fra start i Hvalfangerbyen.

Allerede før det var spilt hundre sekunder endte et lekkert KFUM-angrep med at Sverre Sandal blåste ballen over fra omtrent 16 meter. Dessverre for Sverre sto dommeren i ballbanen rett før han skulle fyre.

Et par minutter senere; nytt godt Kåffa-angrep. Sverre gjennom til Obilor «Obi» Okeke på løp, på tvers mot Mame Mor Ndiaye, men denne gangen var det en Sandefjord-spiller som akkurat sto i veien.

Deretter fulgte en periode der hjemmelaget kom mer med, og før kvarteret spilt hadde også de et par gode sjanser.

Lekkert av Obi
Scoringen skulle komme, men vi måtte vente til det var spilt 37 minutter.

Og da den kom var det et endelig for Obi.

Den fotrappe kantspilleren, som var en hit i OBOS-ligaen i fjor, har vært lite tilgjengelig for Johs denne sesongen. Han har bare sporadisk fått vise sitt toppnivå, men nå var det endelig dags for hans første mål noensinne i Eliteserien:

Fikk ballen omtrent 20 meter fra mål, tre raske touch med utsiden av høyrefoten, mens han dro seg rundt det som var av Sandefjord-spillere, før han banket ballen mellom beina på keeper.

«Elegant. Rått. Og effektivt».

Slik oppsummerte TV2-kommentator Jesper Mathisen det han var vitne til.

- Jeg har ventet lenge på denne. Jeg har muligheter i kamper tidligere i år, men det var deilig å sette den, pausekommenterte en lettet Obi til samme kanal.

Snudde kampen
Tidlig i den andre omgangene hadde vi marginene på vår side. Sandefjord-spissen Alexander Ruud Tveter fikk pirket ballen mellom beina på keeper Emil Ødegaard, men kula trillet på riktig side av stolpen, sett med KFUM-øyne.

Og marginene var der igjen da kaptein Filip Ottosson banket et frispark klink i krysstanga. Like etterpå lempet samme mann ballen inn i feltet. Der fikk Martin Gjone et hode som sendte læret inn i nettet til 1-1.

Nå hadde de blå fått blod på tann, og noen minutter før det var over var kampen snudd på hodet.

Emil glapp et innlegg som ble slått hardt inn langs bakken, og der plukket Simon Amin opp ballen og dunket enkelt inn 2-1.

En tung avslutning på det som lenge så ut til å være en sterk bortekamp med mange nye relasjoner.

I tillegg til Obis første scoring i Eliteserien var det på plussiden å se Akinsola «Shola» Akinyemi tilbake på banen (inn for Haitam etter pause) og også Håkon Hoseth tilbake i troppen.

Vi rister raskt av oss denne. Nå er det bare å sikte seg inn mot  onsdagens cupkamp for hele klubben. Dit kommer nå to lag som skal revansjere helgas seriespill etter at FFK i går tapte mot Strømsgodset.

- Vi gleder oss. Vi hadde håpet å få med oss godfølelse, men nå får vi revansjere oss på Fredrikstad stadion, sier Johs.

Fyll opp busser og biler og kom dere til Fredrikstad, KFUM-kamerater! Billetter til buss her og kampbilletter her!

Her setter Obi sitt første mål i Eliteserien, men det holdt dessverre ikke til poeng. Foto: Guttorm Lende
Simen Hestnes var en av tre med kapteinsbind på armen i dag. Foto: Trond R. Teigen / NTB
KFUMs spillere jubler etter scoringen på Jotun arena. Foto: Trond R. Teigen / NTB