- Vi får en del svar

Simen åpnet årets målkonto, og mener det var mye bra å ta med seg fra Aalborg-kampen.

KFUM-AALBORG 1-3 (1-1). Simen Hestnes har brukt de første ukene av oppkjøringen godt og mener det var mye bra å ta med seg fra 90 minutter med testkjøring mot danske Aalborg søndag, til tross for at det ble tap til slutt.

Selv fikk han æren av å prikke læret høyt i målet etter praktangrepet som ga oss en tidlig ledelse. Kåffa gjorde tre bytter ved pause og ytterligere sju bytter da omtrent timen var spilt. 

- Selv fikk jeg 60 minutter, og det ble en fin gjennomkjøring. Vi får helt klart en del svar, og så var det deilig å flytte litt på beina og få kjenne på relasjonene igjen, sier Simen.

Meget god start
Søndagens motstander i Marbella var et dansk lag som om et par uker skal i gang igjen med en sesong som de håper skal bringe storklubben tilbake til Superligaen.

- De har kommet lenger enn oss, og er tross alt mer i sesong enn det vi er. De kom med et voldsomt høyt press, som vi sleit med i perioder, mens i andre perioder fikk vi til det vi ønsket, sier Simen.

En tidlig ledelse kunne blitt doblet da vi hadde flere brukbare sjanser innledningsvis, ikke minst etter et hjørnespark, men i stedet fikk danskene en enkel utlikning da de fikk en corner omtrent halvveis i omgangen. 

Dermed sto det 1-1 til pause. I starten av den andre omgangen var KFUM klart det førende laget. Med stort initiativ og mye ball rundt danskenes boks.

- Vi fikk pratet litt i pausen, og da satt ting litt bedre og vi fikk spilt av presset deres nesten hver gang, sier Simen.

Massebytte endret kampen
Sju nye KFUM-bytter rundt timen spilt, endret kampbildet og Aalborg fikk to relativt enkle mål. Simen mener uansett at det var mye positivt å plukke med seg inn i de siste dagene av treningsleiren, og før møtet mot Viking mot slutten av uka.

- Personlig så tar jeg med meg et mål, som det er deilig å komme i gang med. For laget er det mange spillere som får minutter i beina mot et veldig bra lag. Jeg synes vi får mye fine bilder på det vi prøver på, og så får vi også svar på hva som skal jobbes ekstra med, sier midtbanemotoren vår.

Han snakker varmt om to av spillerne som fikk markert seg framover i banen denne søndagen. Nosa, som sto for glitrende forarbeid til scoringen, og Teodor Haltvik som var mye involvert som midtspiss.

- Det er veldig gøy med Nosa. Jeg hørte etter at vi scoret der, så sa han; "det er deilig å være tilbake". Får man han til å kose seg med fotball og få litt selvtillit, så tror jeg det blir bra for oss.

Om Teo, sier Simen:

- Han er en kjempebra spiller, som var uheldig i fjor, med mye småtteri. Men nå har han fått hele pre-season, og når han kommer i form, så er det en spiller med voldsom x-faktor.

- Alt i alt så synes jeg det var mye bra. Nå skal vi bare jobbe på videre, avslutter Simen.

I formiddag fortsetter jobben på Banus fotballsenter med trening kl. 10.00.

_P8A8203.JPG
Her setter Simen scoringa som ga oss en tidlig ledelse.

 

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter