- Vi er i rute

50 dager før ligastart, mener Stenberg at vi er i rute. Her er grepene som er tatt og status på hva som skal skje framover.

Vi skriver 11. februar - og det er nøyaktig 50 dager til årets første kamp i Eliteserien sparkes i gang. En eliteserie der KFUM er et av de 16 lagene som skal konkurrere.

I forberedelsene til vi skal inn i det gjeveste fotballselskapet er det mye mer enn bare fotballspillet som skal utvikles. Vi må ha på plass en ny arena, en ny infrastruktur og delvis bygge opp en ny organisasjon.

Vi tok en prat med daglig leder Thor-Erik Stenberg i forbindelse med treningsleiren i Marbella.

- Jeg vil si at vi er i rute. Det er ikke til å legge skjul på at vi har hatt og har en stram tidslinje. Det er lite rom for forsinkelser i det som ligger foran oss, men jeg har god tro på at vi skal komme i mål på alle måter. Vi har kontroll på det vi kan ha kontroll på, og så er vi en klubb og en organisasjon som er glad i utfordringer, sier Stenberg.

Planlegger for Ekeberg
Han trekker fram noen av de sentrale elementene:

  • Alle grunnplaner er lagt for spill på Ekeberg. Tribuner er bestilt, lysanlegg er bestilt og nytt lydanlegg er på trappene.
  • Løsning for storskjerm er sjekket ut og det er gjort planlegging for VAR og nødvendige fasiliteter for TV-sendinger.
  • Det er satt i gang oppgradering av bortegarderobe og bedring av fasiliteter for gjestende lag.

På det sportslige er følgende grep tatt:

  • Det er brukt betydelig med ressurser på nytt styrkerom
  • Det er lagt på ressurser til fysisk trening og helseoppfølging.
  • Det er utvidet med en halv stilling på assistent med fokus på oppfølging av unge spillere og analyse.
  • Lønningene til spillere har økt, noe som har gitt mulighet for økt treningsmengde.
  • Treningsleir i Marbella er utvidet fra én uke til nesten to uker.

- I seg selv så virker det kanskje ikke som vi gjør så store endringer, men for oss som klubb er det tatt nye grep. Vi fortsetter vår bygging stein for stein, som har tatt oss dit vi er i dag. Vi gjør ikke noe jafs nå fordi vi er i Eliteserien, men gjør investeringer som også skal gi oss en gevinst på lang sikt, sier Stenberg.

Nye personer
Rundt organisasjonen er det gjort flere endringer som skal gjøre oss bedre rustet til det som venter. Daniel Fredheim Holm rendyrkes som sportssjef. Ellers er Morten Nydal ansatt i full stilling som publikums- og eventansvarlig.

- Vi er langt på vei med et salkart og en struktur rundt salg av billetter. Slik det ser ut nå vil salg av sesongkort kunne starte omkring 1. mars. Her vil vi komme ut med mer informasjon i nær framtid, sier KFUM-lederen.

Stadion som skal bygges opp i løpet av de neste ukene vil gi 3200 plasser, der nesten 1100 blir under tak.

Det legges ellers inn noe mer ressurser på kommunikasjonsarbeidet og i arbeidet mot bedriftsmarkedet.

- Vi merker økt interesse fra samarbeidspartnere, og opplever en positiv "GO", både i og utenfor klubben. I klubben gleder jeg meg særlig over veterangruppa som er etablert. Den vokser stadig og har satt i gang flere aktiviteter. For øvrig har Profetene organisert seg som en uavhengig gruppe, og jeg håper flere vil slutte opp om de når kampene starter, sier Stenberg. 

Selv om det fortsatt er mange baller i lufta og flere uavklarte spørsmål, så er det en daglig leder som sover godt om nettene.

- Jeg har stor tro på at dette blir veldig bra. De neste ukene nå må vi jobbe enda mer med å få på plass frivillig-apparatet som vil bli viktig inn mot arrangementene, sier Stenberg.

Annonse fra Eliteserien: