Vi er i Eliteserien!

Med en helt utsøkt scoring skrev Remi Svindland seg inn med gullskrift i KFUM-historien, sendte Profetene til himmels og Kåffa til Eliteserien 2024!

KFUM-SKEID 1-0 (0-0). Les det med andakt:

KFUM-kameratene Oslo er klare for Eliteserien i fotball!

Noen ganger får en anledning til å taste ned setninger du aldri trodde du skulle skrive.

Så vi tar det like godt en gang til:

KFUM-kameratene skal spille i Eliteserien!

Et eventyr
Joda, de siste årene, og ikke minst de siste ukene, har det vært mulig å vende seg til tanken om at det en dag kunne komme til å skje.

Men at det faktisk skal skje er ganske så surrealistisk for alle som har fulgt klubben gjennom noen tiår.

At kameratklubben fra Ekeberg skulle ta seg inn i Norges gjeveste fotball-selskap gjennom sin måte å spille fotball på og gjennom sin måte å drive klubb på, gjør dette til en av de virkelige Askeladden-historiene i norsk fotball.

I dag fikk eventyret som heter sesongen 2023 en happy ending da Kåffa slo Skeid på Intility.

Men det ble en ettermiddag med mye neglebiting og urolige mager. For vi måtte vente til godt ut i den andre omgangen før vi fikk scoringen vi lengtet så etter.

Målløs omgang
Det var et Skeid-lag som la seg bakpå innledningsvis. KFUM styrte begivenhetene, men sleit med å komme seg til de feteste tilbudene.

Nuñez fikk bra klem og retning på en volley før det var spilt ti minutter, men rett i en Skeid-spiller.

Noen minutter senere kom det bokstavelig talt et skremmeskudd fra gutta fra Torshov. Et stygt balltap midt inne på egen banehalvdel kunne blitt skjebnesvangert. Henning Tønsberg Andresen fyrte, via et KFUM-bein og på oversiden av tverrliggeren.

Den siste halvtimen av omgangen var det Kåffa som hadde flest sjanser. Jonas prøvde seg med et skudd, Nuñez med en luring utenfor, mens Obi blåste læret opp på plastsetene bak mål da han fikk det som kanskje var vår største sjanse før pause.

Robin fikk en bra frisparkmulighet omtrent fra der han sto og terpet på frispark etter treninga på samme arena fredag kveld, men der var Skeid-keeperen i full strekk og fikk slått unna.

Like før pause fikk igjen Obi en brukbar mulighet etter lekkert forspill av Nuñez, men Obi fikk ikke rommet han søkte for en god avslutning.

Til pause sto det dermed 0-0, men all den tid Mjøndalen hadde utliknet mot Kongsvinger lå det likevel an til opprykksfest på Ekeberg.

Måtte vente
KFUM var friske i åpningen av den andre omgangen, men det satt ikke helt med den siste avleveringen.

Da Nuñez forsøkte seg fra skrått hold, øynet Profetene nettkjenningen de drømte om, men dessverre litt for høyt. Noen minutter senere sperret vi opp øynene igjen, men Obi traff ikke på innlegget fra Jonas og Hoseth fikk blokkert sitt forsøk rett etterpå.

Vi nærmet oss noe…

Og gjett om vi gjorde!

Robin slo inn til Remi rett på innsiden av sekstenmeteren og på et helt utsøkt vis vippet han ballen opp, snudde seg rundt og dunket inn ballen rett under tverrliggeren.

KFUM-benken gikk bananas, mens Profetene steg til himmels.

Noen minutter senere kunne det tatt helt fyr på siden med sånn omtrent 2400 KFUM-kamerater.

Nuñez satte opp Obi alene med keeper, men Skeids målvakt stupte ut og kom i veien for det som kunne vært en punktering av matchen. Ti minutter før slutt fikk innbytter Haltvik sjansen, men Skeids keeper hang godt med.

Omtrent samtidig scoret også Kongsvinger på Consto Arena, så nå virket det klart at vi ikke fikk noe hjelp fra Mjøndalen.

Men denne gjengen trenger ikke noe hjelp. De klarer seg så til de grader på egen hånd.

Spillerne la ned alt det de trengte av innsats, spilte med hjertet utenpå drakta og krydret med tekniske detaljer og nødvendig smartness.

For klokka 16.52 søndag 5. november 2023 var det et faktum: Kåffa skal spille i Eliteserien 2024.

Tusen takk til spillere, trenere og ledere for det dere har gitt oss gjennom en helt usannsynlig sesong der vi reiste oss fra å ligge i bunn av tabellen til å ta oss rett inn i eliten.

Og – takk til alle KFUM-kamerater som gjorde dette til en helt eventyrlig ettermiddag. I dag viste vi at vi har noe å gjøre på det øverste nivået, ikke bare på banen, men også på tribunen.

Varene er levert! Neste år heter motstanderne Bodø/Glimt, Rosenborg, Brann, Molde og Viking.

E-L-I-T-E-S-E-R-I-E-N - her kommer vi!

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter