- Vi er en skuffet gjeng

- Vi har vært for svake gjennom senhøsten. Det må vi finne ut av, sier Isnes, som samtidig roser gruppa for å ha levert tidenes OBOS-sesong.

KFUM-KIL 1-2 (1-0). Det ble med drømmen; KFUM i Eliteserien 2023! Det har hørtes spinnvilt ut, men denne høsten har det likevel ikke opplevdes som en fjern drøm.

Noen dager hadde vi plassen som ville gitt oss den direkte opprykksplassen bak Brann, og ved inngangen til denne kvalifiseringen var det mange som har tenkt at det likegodt kunne bli KFUM som noen av de andre lagene som er del av kvalikracet.

Da måtte jobben gjøres mot Kongsvinger på Intility. Det skjedde dessverre ikke. 

For etter at vi gikk opp til 1-0 etter to minutter - og med både profeter og spillere i fyr og flamme - ble det en gedigen nedtur etter pause.

Først scoret gjestene tidlig i omgangen og så fikk vi den siste på trynet to minutter før ordinær tid.

- Gjengen er veldig skuffet, og jeg likeså, sier Isnes til Kåffa.no et par timer etter at det ble satt et brutalt punktum på eventyrsesongen 2022.

Saken fortsetter under bildet

_P8A4971.jpeg
I FYR OG FLAMME: Det startet så bra for KFUM. Alle foto: Guttorm Lende

Fortjent tap
Både han og spillere skulle så gjerne ha skrevet noen kapitler til på det eventyret, men med en svak forestilling ble det et fortjent «snipp, snapp, snute»:

- Det er alltid tøft å få det på den måten. Allikevel er det fortjent at det blir som det blir. Vi har vært for svake utover høsten og det må vi selvfølgelig finne litt ut av.

For selv om laget fikk en pangstart med ledermålet til Hestnes før matchuret viste to minutter, klarte aldri Kåffa å bygge på det.

- Vi evner ikke å få noe ro eller rytme i eget spill. Jeg synes vi ser stressa ut, og det skjer mye rart i den første omgangen. Det blir formidlet i pausen, og det blir også gjort noen justeringer i vårt eget spill, sier Isnes.

Det tok likevel litt for lang tid før han så bedring.

- Vi får en fryktelig start på 2. omgang, men de siste 30 er vi best, og ganske gode, men det skjer rett og slett for lite. Uansett er det surt at vi slipper inn i vår beste periode, og taper kampen på slutten.

_P8A5383.jpeg
NESTEN: Jonas Brauti nådde ikke helt bort på frisparket som ga 1-1. 

Læring for 2023
Det er ikke tid før å ta den store sesongoppsummeringen, men tallenes tale er klar:

- Senhøsten har vært for dårlig og mye av det vi så i dag, er et bilde på det. Jeg synes det har vært mye småtteri utover høsten, som har gjort spillere utilgjengelige i både trening og kamp og dette gjelder ikke bare en spiller, men for mange. Vi er nødt til å se på hvorfor det har blitt slik.

Når han ser seg tilbake, for å se framover, vil han også se at det som er levert er langt over hva en kunne forvente i dette OBOS-selskapet.

- Det er i utgangspunktet blitt levert en enorm sesong, men skuffelsen blir stor når vi først var så nære. Vi har aldri vært nærmere direkte opprykk, og det var en ny erfaring for spillere og støtteapparat. Det er læring vi må ta med oss videre og denne gang har det blitt læring gjennom litt skuffelser gjennom høsten. Vi skal bruke det her, evaluere godt og jobbe enda hardere inn i 2023, for det trengs. Vi er ikke fornøyde med hvordan avslutningen ble av sesongen, sier Isnes.

Midt oppe i skuffelsen er det all mulig grunn til å takke trenere, spillere og støtteapparat for all den underholdningen og spenningen som er servert gjennom sesongen. Det er også verdt å sende noen varme pasninger til Profetene, med sjefsprofet Bosse i spissen, for engasjementet som er vist fra tribuneplass.

Det er heldigvis ikke så mange måneder til vi kan gå løs på vår femte strake sesong i OBOS-ligaen.

_P8A5491.jpeg
_P8A5449.jpeg
_P8A5516.jpeg
_P8A5046.jpeg

 

Annonse fra Obos-ligaen: