Mange minnerike kamper har vært spilt på KFUM Arena de siste årene. Her fra kampen mot Fredrikstad høsten 2018. Foto: Øyvind Mjelde

Var det siste kamp på KFUM Arena?

Svaret er ja - om ballen ruller vår vei med arenaprosjektet utover vinteren.

Scoret Alagie Sanyang det siste a-lagsmålet på KFUM Arena da han satte inn 1-1 mot slutten av OBOS-ligakampen i går?

Ja, det kan godt hende. Gitt at utviklingen av byggeprosjektet de neste månedene går som vi håper - og ønsker.

- Det stemmer at det kan ha vært siste kamp for a-laget på KFUM Arena slik vi kjenner den i dag, men endelig beslutning på det vil ikke bli tatt før helt på slutten av året, sier daglig leder Thor-Erik Stenberg.

På grunn av lysforholdene er siste hjemmekamp mot Øygarden, om to uker, flyttet til Intility. Der vil også eventuelle hjemmekamper i kvaliken bli spilt.

Men - tilbake til byggeprosjektet - og nye KFUM Familiearena.

- Når vil vi kunne gå i gang med bygging?

- Vi er fortsatt avhengige av noen kommunale godkjenninger før vi kan stikke spaden i jorda, og tempoet på behandlingen av dette er noe vi ikke styrer. Vi jobber som alltid etter en best-case framdriftsplan, og der er målet nå byggestart i mars/april, men for å få det til skal alle prosesser som pågår lande vår vei, sier Stenberg.

Det ventes nå på godkjenning av innsendt rammesøknad til Plan og bygg. I tillegg må en ha på plass festekontrakt, søknad om kommunal garanti, spillemiddelsøknad og søknad om kommunalt tilskudd til behandling i byrådet og bystyret. 

- Hva så med trening for lagene i byggeperioden?

- Når det gjelder trening og spill for lagene våre under byggeperioden, har vi flere alternative løsninger til vurdering, og i dette er hovedmålet at mest mulig aktivitet skal foregå hjemme hos oss selv. Så kan det være at vi i perioder må se på å leie oss inn på andre arenaer om det blir behov for det, sier Stenberg.

KFUM Arena ble åpnet for ganske nøyaktig 13 år siden, i november 2007. Les mer om åpningen her.

Den første offisielle a-kampen på KFUM Arena ble spilt mot Rommen i april 2008. Som eneste spiller var Stian Sortevik på banen både i den første og siste kampen som ble spilt på KFUM Arena! Den gang som lovende 19-åring, i går som kaptein og veteran på laget.

Kåffa vant 4-0 mot Rommen etter scoringer av Jon André Sæther, Cato Valøy, Andreas Solvang og Christoffer Dahl. KFUM-laget: Kenneth Rakvaag, Erlend Skaga, Thomas Sæther, Eivind Sæther, Christian Dymbe, Erik Jonvik, Christoffer Dahl, Stian Sortevik, Tor-Øyvind Reinemo, Jon André Sæther, Sindre Ek. Innbyttere: Andreas Solvang, Cato Valøy og Asbjørn Thiis-Evensen.

Her kan du lese om og se bilder av det nye arenaprosjektet.

Stadion med tak
Slik ser en for seg nye KFUM Familiearena. Illustrasjoner: Stinessen Arkitektur


 

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: