Uavgjort etter utligning på overtid

Det så lenge ut til at Nosa skulle bli matchvinner mot Tromsø, men på overtid scoret Tromsø på et fantastisk langskudd. Dermed endte vår siste kamp på Marbella med uavgjort.

Tromsø - KFUM (0-1) 1-1

Akinsola "Shola" Akinyemi startet sin første kamp for klubben og han måtte raskt i aksjon. Først vant han en duell etter kun minuttet var spilt. Noen få minutter senere kom Erlien hos Tromsø på et fint raid før han testet skuddfoten. Emil reddet men returen falt i et farlig område. Der var heldigvis Shola før noen av Tromsøs angrepsspillere fikk pirket ballen i mål.

Roet seg ned

Etter 10 minutter fikk vi vår første mulighet. Jonas Hjorth førte ballen fra back-plass helt opp til Tromsøs 16-meter før han spilte til Remi Svindland. Remi sin avslutning havnet like utenfor. Nydelig raid av nyervervelsen Hjorth!

Gjestene var frempå et par ganger de første 15 minuttene, men Emil i vårt mål ble ikke testet nevneverdig utenom den ene muligheten tidlig i kampen.

Det skulle ikke forbli rolig alt for lenge. Robin Rasch fant Petter "Nosa" Dahl med en fin crosser. Nosa dro seg innover i banen og fra hjørnet av 16-meteren curlet han ballen nydelig i det lengste hjørnet! 0-1 etter drøye 18 minutter.

Angriper fra venstre

Like etterpå var Nosa involvert igjen. Han dro på seg to mann før han fant Jonas Hjorth på full fart inn bak Tromsøs forsvar. Jonas sitt innleggsforsøk ble blokkert og vi fikk vår første corner for dagen.

Så var Andreas Gundersen nære ved å skli inn 0-2! Nunez spilte Nosa gjennom inn bak Tromsøs forsvar. Nosa kom seg ned til dødlinja og la et godt innlegg foran mål, hvor krølltoppen Gundersen var få centimetere unna å tuppe ballen i nota.

Det var hovedsakelig nedover vår venstreside at våre angrep kom den første halvtimen. Nosa og Jonas har tydeligvis dannet en god relasjon på den spanske sørkysten!

Shola måtte så av etter 30 minutter. Kristoffer Lassen kom inn. Det var fryktelig synd etter flere fine involveringer tidlig i kampen av vår rutinerte stopper.

Gundersen nærmet seg nok en gang en fin avslutning. Robin Rasch spilte en fin pasning over back-fireren til Tromsø, men keeper Simon Thomas (ex KFUM-spiller) var våkent fremme og fikk avverget rett foran nesen til Andreas Gundersen.

Vi gikk til pause med en fin 0-1 ledelse over Eliteserielaget Tromsø. Til tross for at de trykket oss langt ned i banen de første 10 minuttene gjorde vi en solid omgang, og vi hadde god kontroll på ledelsen etter Nosa sin kjempescoring.

Ingen bytter i pausen

Ulikt de tidligere treningskampene i år stilte vi med samme lag som avsluttet den første omgangen.

De første ti minuttene av 2. omgang ble preget av at Tromsø hadde mye ball, litt som ved starten på den første. Det resulterte fortsatt ikke i noe mer enn et par cornere til guttene fra nord.

Venstresiden fortsatte

Vår venstreside fortsatte å blomstre også etter pausen. Nosa fant Jonas Hjort som dro seg forbi Tromsøs back. Vel inne i hjemmelagets boks avsluttet Jonas, men keeper reddet. Returen havnet i beina til Nuñez som fra 16-meteren klinket ballen i stolpen. Her var vi ekstremt nære 0-2!

Minuttet senere kom Nosa til avslutning fra skrått hold. Tromsøs keeper pustet lettet ut etter at han reddet vårt tredje skudd på få minutter.

Etter en drøy time spilt gjorde vi nye bytter. Sverre Sandal, Yasir Sa'Ad og Thomas Klemetsen Jakobsen kom inn for Remi Svindland, Nuñez og Andreas Gundersen.

Nosa-show

Det skjedde noe hver gang Nosa var på ballen. Etter 70 minutter dro han seg forbi sin forsvarsspiller som så mange ganger før. Denne gangen la han innlegget 45 grader inn i boksen, men der hadde Tromsø god kontroll og fikk klarert.

Keivan Ghaedamini kom inn for Håkon Hoseth etter 72 minutter.

Med et kvarter igjen av kampen så vi veldig trygge ut. Det var stadig lenger mellom hvert Tromsø-angrep og vår venstreside fortsatte å briljere.

Vi fikk så en liten stopp i spillet etter at Thomas Klemetsen Jakobsen ble knallhardt taklet. Heldigvis kom han seg på beina igjen etter det som utrolig nok ikke ble frispark.

I det 82. minutt gikk en av kampens store spillere Jonas Hjorth av. Inn kom Mathias Tønnessen som i sin 2. kamp på rad spilte venstreback.

Vi hadde god kontroll på det hjemmelaget kom med og så ut til å få en meget solid seier mot Eliteseriemotstanderen i det klokken bikket 90 minutter.

Vakker utligning

Så fyrte Opsahl av et fantastisk langskudd, via tverrligger og inn, på overtid. Det var det siste som skjedde i kampen som endte  1-1.

I morgen vender guttene hjem fra den spanske solkysten, og fortsetter resten av pre-season i Norge.

Neste kamp er på Ekeberg lørdag 4. mars mot Hødd!