Uavgjort borte mot serielederen

Den endte 1 - 1 på Alfheim.

I dag ankom Kåffa-gutta Nordens Paris, Tromsø, proppfulle med selvtillit etter tre strake seiere. Isnes hadde foretatt seg en endring i laget, fra seieren sist mot Grorud.

Remi Svindland måtte stå over kampen på grunn av karantene, etter sitt gule kort i sist kamp. Inn kom da Alagie Sanyang, som ble satt på venstrekant. Njie ble satt opp på spiss, og Sortevik ble flyttet ned i midtbanen.

Dagens kamp ble også markert med NFFs kampanje #Stopp. Alle spillerne og samtlige i støtteapparatene hadde på seg kampteinsbind med Stopp på.

Det var også en spesiell dag for Tromsø-fansen, som for første gang denne sesongen fikk stille med 600 supportere.

Tam omgang
Kampen startet jevnt med to lag som laget ball. Tromsø kom seg til de største sjansene det første kvarteret.

Først da Kitolano dro seg gjennom, men skuddet gikk himmelhøyt over målet. Knappe ti minutter senere kom Tromsø seg på et farlig angrep igjen, som Hammer og Gueye fikk løpt opp, og med vakkert stopperspill fikk de stoppet den farlige situasjonen.

Kåffa på sin side slet med å komme til de store sjansene, men de hadde flere flotte løp av de tre lynraske angrepsspillerne sine, samt flere gode sekvenser med høyt press.

Ca. fem minutter før omgangen var ferdig, kom Tromsø seg til enda en stor sjanse. Hjemmelaget fikk spilt ballen fra venstrekant og inn i boksen, rett på hodet til en Tromsøspiller som headet ballen marginalt utenfor mål.

Lagene gikk til pause på resultatet 0 – 0.

Tøff start på omgangen
Andreomgang startet som førsteomgang sluttet, jevnt og med to lag som jaktet det første målet.

I motsetning til forrige oppgjør, som ble spilt på Ekeberg, var det nå Tromsø som scoret kampens første mål.

Hjemmelaget spilte seg vakkert oppover høyrekanten og la ballen 45 grader inn i feltet hvor Kitolano igjen sto klar.

Han klinket lærkula bak Søyland Skjærstein, og det sto 1 – 0 på Alfheim, denne kalde oktober dagen.

Etter 1 – 0-målet byttet Isnes ut Y. Moula og Øby for Sigurdsen og Stavrum.

Isnes sine bytter satte fart på kampen, og KFUM fikk et helt nytt nivå av press fremover.

Sortevik med utligning
Og ved ca. 80 minutter spilt satt den endelig for gjestene.

Kåffa fikk spilt seg inn i boksen og etter mye klabb og babb endte ballen hos vår kjære kaptein, Stian Sortevik.

Det har tatt litt tid i år, men endelig kom kapteinen vår seg også på scoringslisten. Sortevik satt ballen kontant i mål. 1 – 1 på Alfheim.

Mohamed Mahnin kom også inn på for Sanyang. Ghaedamini fikk også sin deby for KFUM, da han kom inn for Lindquist etter 81 minutter spilt.

Kampen endte 1 - 1 på Alfheim.