adnan1

- Trigger meg å komme til KFUM

Adnan Hadzic har deltatt i U20-VM og hentes nå fra dansk fotball til Ekeberg. Og målet? Bidra til sitt tredje opprykk fra OBOS-ligaen!

Midtbanespilleren debuterte i Eliteserien som 19-åring og har tidligere rykket opp to ganger fra OBOS-ligaen til eliten. Han har vært med på et par av de mest dramatiske kvalikkamper som er sett i norsk fotball og var lagkompis da Erling Braut Haaland scoret ni mål i en og samme VM-kamp.

Adnan Hadzic er ikke mer enn 24 år, men et hurtigsøk i Horten-guttens historiske arkiv røper at han har rukket mye i løpet av sitt fotball-liv. Nå sist kommer han fra dansk fotball.

Her er det mye morsomme fotballspillere og masse x-faktor.

— Adnan Hadzic
I formiddag har han sin første treningsøkt på KFUM Arena.

- Det er noe som trigger meg ved å komme hit til KFUM, sier Adnan og broderer ut:

- Jeg har rett og slett lyst til å være med på det her. Trenerteamet og klubb er riktig for meg. Jeg har hørt så mye positivt. Det er et lag som jeg alltid har synes det har vært brutalt å spille mot, og et morsomt lag å se spille. Her er det mye morsomme fotballspillere og masse x-faktor.

Gjensyn med eks-lagkamerater
Noen av disse «morsomme» spillerne har han fått anledning med å studere på nært hold i tidligere klubber.

Han gjorde utviklingsjobben «hjemme» i Ørn-Horten før turen gikk til Start. Deretter – etter en periode med skade – gikk turen til Sandnes Ulf der han en periode var lagkamerat med Nunez. Videre gikk ferden til Fredrikstad der han fikk 30-40 kamper i løpet av 2021- og 2022-sesongen. Her ble han kjent med Ayoub og Obi. Ellers har han vært på U-landslagssamling med vår Emil.

Det var i Start han slo gjennom og fikk sin debut i Eliteserien i 2019. Innsatsen i gult og svart ga han kamper med flagget på brystet, både G18-, G19- og U20-landslaget. Han slo seg også inn i troppen som spilte U20-VM i Polen i 2019, og det var der han startet kampen mot Honduras, hvor Haaland like godt scoret ni mål i 12-0-seieren.

- Det var selvsagt veldig spesielt. Både at vi vant 12-0 og at Haaland scoret ni. Den gang var det umulig å si at han skulle bli så stor som han har blitt, men vi så jo glimtene, og han jobbet alltid knallhardt og var tvers gjennom profesjonell.

To opprykk fra OBOS
Han skulle gjerne sett at karrieren hadde skutt like stor fart som den har gjort for en del av de andre i den VM-troppen, men han har tross alt opplevd mye før han runder 25.

En terrier på midtbanen som kriger for laget.

— Adnan Hadzic
Gjennom spill i Fredrikstad ble det vekket interesse i Danmark og Adnan ble hentet til Sønderjydske og nivå to i dansk fotball.

Laget hadde klare opprykksambisjoner til Superligaen, men det gikk ikke veien og med utskiftninger i trenerstaben der var det ikke lengre like deilig å være norsk i Danmark.

Da passet det godt at døra åpnet seg i Kåffa.

- I meg får KFUM en spiller med en god venstrefot. En terrier på midtbanen som kriger for laget. En spillende fotballspiller som er våken i begge bokser, lyder selvangivelsen.

En rask titt på fotball-CV’n forteller at det ikke kryr av målpoeng, men det har han ambisjoner om å gjøre noe med.

- Jeg må bruke slegga oftere. Jeg har ofte vært tredje sist eller fjerde sist, så jeg får komme meg opp i ringa. Jeg håper det kan løsne i Kåffa, sier Adnan med et smil.

Kvalikkokos
En kuriositet i så henseende er at han står registrert med én FFK-scoring på sine 36 kamper. Den kom på straffekonk – mot nettopp KFUM – i den elleville kvalikkampen på Fredrikstad stadion i desember 2021.

- Den kampen der var helt kokos. Noe av det rareste jeg har vært med på, sier Adnan.

Men altså ikke det aller rareste. For førjulsdramatikken i Plankebyen matcher ikke den der Start lå under 4-0 mot LSK i returmatchen og Ramsland scoret tre på seks minutter og sendte sørlendingene opp til Eliteserien 2020.

Nå håper han at han kan være del av et tredje opprykk fra OBOS-ligaen, og denne gangen med KFUM. Helst ved å ta en direkte opprykksplass eller så får vi prøve oss på veien via litt mer kvalikkokos.

- Eliteserien neste år. Det er jo det vi satser på, sier spilleren som har bundet seg til Kåffa ut 2025.

For trener Johannes Moesgaard er Adnan en viktig brikke å få på plass, både foran en spennende høst og for det som kommer videre.

- Det er en spiller jeg har vært klar over siden han var en av banens beste spillere da vi holdt på å bli slått av Ørn-Horten i cupen med VIF i 2017. Siden har han fått mye erfaring. Han er en midtbanespiller med masse energi og trøkk i seg, sier Johs.

I formiddag ønsket han Adnan velkommen til sin første trening på KFUM Arena. Søndag kan han få sin debut hjemme mot Jerv. Ikke gå glipp av det. Kjøp dine billetter her!

Og en fot(ball)note til på tampen:
Det er verdt å nevne at Adnans eneste spillemål i OBOS-ligaen kom nettopp mot Grimstad-klubben – tilbake i 2017. Vi melder inn en ønskereprise før det som skal skje på KFUM Arena kommende søndag kl. 1500.

adnan2.jpg
Velkommen, Adnan!

Adnan Hadzic

  • Født: 8. mars 1999

  • Posisjon: Midtbane

  • Tidligere klubber: Ørn-Horten, Start, Sandnes Ulf, Fredrikstad, Sønderjyske

  • U-landskamper: 9 G18, 2 G19, 3 U20

  • Aktuell: Ny mann i KFUM-stallen. Signert kontrakt ut 2025.

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter