Trenerteamets tanker dagen derpå...

Etter å ha fått gått gjennom kampen og tenkt litt, så kan vi selvfølgelig finne mange lyspunkter i en kampen vi opplevde i går.

• I 1.omgang har vi god kontroll på Odd sitt vante spill. Vi har stor aggressivitet, flytter beina godt og gjør det vanskelig for Odd.
  • Vi er ganske gode i etablert angrep og gjør det vanskelig for Odd i store deler av 1.omgangen. De vil gjerne presse høyere og mer aggressivitet, men pga vårt spill sliter de nettopp med dette.
  • Vi spiller jevnt i 80 minutter mot et av Norges beste lag.
  • Vi slipper til få sjanser de første 80 minuttene og det er ganske jevnt i sjansestatistikken.

Men allikevel så må vi også lære av dette. Vi er der vi er nå, men mange ønsker å ta et nytt steg og da ble det noen forskjeller i løpet av denne kampen:

• Overgangsspillet til Odd er vassere enn vårt eget. Her er det flere på spurt, valgene de gjør med ballen er klokere og de fyller på med mange spillere.
  • De er råere i bevegelsene i siste tredjedel, både de som allerede er der og de som kommer bakfra.
  • 1 vs 1 defensivt er det også en forskjell. Offensivt matcher vi de, men i den defensive delen og spesielt på slutten er vi for langt unna eller blir vippet av pinnen altfor lett.

Noen vil også tenke at vi så sliten ut på slutten. Mer sliten enn Odd. Det kan hende. Vi har faktisk hatt et tøffere program enn Odd den siste perioden. Men det er et mål for oss alle at vi skal være like godt trent som Eliteserielag, Vi er ikke langt unna, det kan jeg love. Det skal også sies at formasjonsendringen de siste 15 minuttene, gjør at det blir veldig mye rom å dekke for enkelte. Det håndterte vi ikke godt nok. Vi scorer 2-3 etter endringen og fortsetter dermed jaget etter ny scoring. Vi gambler litt på slutten ved å sende begge backene opp, og ønsker å ha flere spillere i boks.

Vi er i underholdningsbransjen og regner med at mange ble underholdt. For oss er underholdning også å forsvare seg heroisk som lag og individuelt. Det gjorde vi ikke godt nok i går.

Til slutt vil vi takke alle for en herlig flomlyskveld på KFUM arena. Det var stort å oppleve. Takk til alle dere som la ned mange timer dager i forveien og på selve dagen. Uten dere hadde vi ikke fått en slik fest.

Så håper jeg dere møter opp igjen. Tenk på hvor moro dette er. Annenhver helg er det muligheter fremover. Møt opp.