Tore tar steget opp i Eliteserien

Etter over 100 Kåffa-kamper får Tore prøve seg igjen i en Eliteserie-klubb.

Tore André Hagbø Sørås (24) blir nestemann som tar steget opp fra KFUM og opp til Eliteserien. Det er klart etter at klubber og spiller nå er enige om en overgang til Hamkam.

- Jeg er takknemlig for at KFUM gir meg muligheten til å ta et nytt steg og vil takke spillergruppe, trenerteam og klubb for veldig fine år, sier Tore til Kåffa.no.

Kolbotn-gutten ble hentet fra Follo til Viking som 19-åring i 2017. Oppholdet hos Eliteserie-klubben i Stavanger ble ikke som Tore hadde håpet, og han pakket baggen for å komme til Ekeberg sommeren 2018.

Det skulle vise seg å være et glimrende veivalg, både for Tore og Kåffa.

Viktig mann
Han var viktig da vi rykket opp igjen til OBOS-ligaen høsten 2018 og har vært en sentral spiller de siste sesongene.

- Jeg har vært i Kåffa en god stund nå og har fått mange gode opplevelser her. Jeg føler at jeg klar for å prøve meg et nivå opp, og da tror jeg Hamkam kan være er fint steg, sier 24-åringen som har plusset på 14 mål på 108 kamper for KFUMs a-lag på sin fotball-CV.

Til tross for noen skadeperioder i KFUM har Tore fått vist fram sitt enorme potensial – som en løpssterk, teknisk og kraftfull offensiv spiller, i år også ofte i angrepsrekka.

Med sine 7 mål på 29 kamper i 2022 var han en viktig brikke i KFUM-mannskapet som spilte seg inn til en 4. plass i årets serie.

Han krydret sesongen med noen perlescoringer der den siste borte mot Fredrikstad var av den magiske sorten. Scoringen ble da også kåret til årets KFUM-mål i 2022.

Lojal spiller
- Tore har vært en stor bidragsyter gjennom hele sin tid i klubben. Han har vært en viktig spiller i årene i OBOS-ligaen og vært med på å dra klubben i riktig retning med sin profesjonalitet og treningsiver. I tillegg har han vært en lojal og pliktoppfyllende spiller ovenfor trenerteamet, sier Daniel Fredheim Holm, som har ansvar for spillerlogistikken rundt a-laget.

Tore signerte tidligere i år for to nye KFUM-år, men klubben velger likevel å slippe Follo-gutten nå etter at Hamkam har innfridd de kravene vi som klubb hadde.

- Vi velger å selge Tore nå fordi vi har fått et tilbud vi er komfortable med. Vi selger nok en gang en spiller til Eliteserien og viser med dette at KFUM er en klubb man kan bli god i. Vi ønsker Tore lykke til i Hamkam, sier Fredheim Holm.

Noen bilder fra Tores KFUM-karriere:

Annonse fra Obos-ligaen: