IMG_8224

Tønna signerte proffkontrakt!

Mathias Tønnessen (19) som debuterte for klubben i både NM og OBOS-ligaen i fjor har signert en proffkontrakt med A-laget for de neste to årene.

Etter å ha imponert i tre cup-kamper mot Gamle Oslo, Ullern og Sogndal i fjor sommer fikk "Tønna" sin OBOS-liga debut hjemme mot Stjørdals-Blink i oktober. Denne sesongen håper han å bidra enda mer på A-laget.

- At jeg fikk proffkontrakten nå blir en ekstra motivasjon for å bygge videre på det jeg har fått vist tidligere, sier den høyreiste forsvarsspilleren.

Mathias var var veldig fornøyd når vi tok en prat med han etter dagens trening.

- Det føles veldig bra (å ha signert). Jeg føler en fin trygghet og jeg føler at jeg kommer til å få muligheter til å utvikle meg i år, så det blir gøy!

Fornøyd er også ansvarlig for spillerlogistikk Daniel Fredheim Holm:

- Veldig fornøyd med det. Han har gjort en god pre-season, levert godt på trening og i de kampene han har vært involvert i. Jeg syntes det er fortjent at han får kontrakten nå. 

Unggutten som går under kallenavnet "Tønna" har blitt glad i klubben for livet, etter at han kom fra by-rival Skeid for noen år siden.

- Jeg kom til klubben som 15-åring fra Skeid. Jeg har vært veldig fornøyd siden jeg kom hit! Jeg begynte på G16-laget her i klubben, før jeg gikk opp til junior, og nå til slutt endte opp på A-laget. Jeg har blitt veldig glad i klubben på denne tiden!

Blant annet var han med på å vinne Norway Cup med vårt juniorlag!

- Det må nesten være det beste minnet jeg har fra klubben, om ikke 2. plassen fra i fjor kommer på topp (med klubbens rekruttlag). Da var jeg kaptein og følte at jeg hadde en viktig rolle på laget. 

Selv er han klar på hva som er hans styrker:

- Jeg føler at jeg har en veldig god pasningsfot. 

Dette samsvarer godt med Daniel sin beskrivelse av midtstopperen:

- Han er veldig atletisk, veldig god i det åpne spillet. God med ball, også er han venstrebeint. Etter at Flekka dro så er han den eneste venstrebeinte stopperen, så det er et pluss. 

Neste mulighet til å vise seg frem får Tønna kanskje på mandag! Da serieåpner vi hjemme mot Sogndal på Ekeberg!

Billetter og sesongkort finner du her! 

Annonse fra Eliteserien:

Flere nyheter