Tomhendte hjem fra vikingtokt

Et uheldig selvmål gjorde at vi måtte dra hjem fra Stavanger uten poeng.

VIKING-KFUM 1-0 (1-0). Det har vært mange trivelige hjemturer etter bortekamper i Eliteserien denne sesongen.

Kveldens retur til Oslo ble ikke en av disse.

En svak første omgang på SR Bank Arena ble ødelagt av et uheldig selvmål av Haitam Aleesami. Da hjalp det lite at vi hevet oss etter pause.

For det ble med den ene scoringen - og dermed null KFUM-poeng.

Uten Robin
Etter én kamp på omtrent en måned, åpnet vi i dag en heftig trippel. Viking sto først i rekka der vi også skal møte Brann og Molde på litt over en uke.

Da vi møtte viking på Ekeberg i sommer, var det bittert å stå igjen uten noe som helst etter to sene Viking-mål.

Johs gjorde to endringer fra start denne gangen.

Remi Svindland tok plass på midtbanen i karantene-fraværet til kaptein Robin Rasch, mens Moussa Njie fikk sjansen igjen på den ene vingen.

Johs forhåndsvarslet vikinger som kom til å gå i strupen på gjestene fra Oslo.

Etter åpningsminutter der Kåffa ble presset tilbake, ble det aldri det helt store stormløpet.

I stedet ble det en omgang der det lenge så ut til å ende uten mål, og der det haglet med frispark og dommeren måtte bruke kortstokken flittig.

Et KFUM-lag med svært lite ball (25% ballinnehav etter 25 minutter) og et presisjonsnivå som er sjelden vare fra våre gutter i rødt og hvitt.

Heldigvis var ikke vertenes presisjonsnivå all verden heller.

Og idet vi begynte å innstille oss på en målløs omgang – med begge lag med en xG under 0,1 – var det i stedet en real trykkfeil fra vår gode back Haitam Aleesami som fikk speaker til å melde om annet enn kortutdeling over høyttaleren.

Haitam fikk ballen fra keeper Emil Ødegaard, men uten å ha god nok oversikt sendte han ballen bakover i banen. Litt til side for tåa til Mo og med retning mot feil side av stanga.

Der endte både læret og en fortvilet Emil, med en minst like fortvilet Haitam som tilskuer.

Viking hadde i tillegg to store sjanser like før pause, men det ble med det uheldige selvmålet før lagene gikk til pauseprat.

Bakoverspill!
Det har vært hyggeligere pauseseanser i KFUM-garderoben denne sesongen.

- Det blir så kjedelig å se på det vi holder på med. Det har ingenting med det vi trener på hver eneste dag. Bakoverspill, meldte en tydelig Johs – med store bokstaver og utropstegn - i TV2-mikrofonen på vei ut til andre omgang.

- Vi får bare takke oss selv. Dette har ingenting med vår identitet å gjøre, så nå får de gå ut her og henta opp detta.

Litt lysning å spore i starten av den andre omgangen. I det 52. spilleminutt kunne vi notere ned dagens første KFUM-skudd på mål, men toppscorer Johannes Nuñez fikk ikke smell i forsøket.

Minutter senere var Emil på jobb. Hjemmelaget rullet opp en kontring som sendte Sander Svendsen alene med Kåffa-keeperen.

Nære for Mame
minutter med godt Viking-trykk kunne innbytter Teodor Haltvik med litt flyt gitt oss en utlikning da vi var omtrent halvspilt i den andre omgangen.

Inn i sluttkvarteret var det fortsatt håp om å få med seg noe hjem fra vest, for dette var en annen Kåffa-utgave enn det vi fikk se før pause.

Johs tok grep fra benken. David Hickson ble dyttet fram. Mame Mor Ndiaye inn på topp.

Sistnevnte snuste på noe cirka ti minutter før slutt, men ballen trillet litt for langt foran han da en Viking-spiller er nær ved å gi oss en kjempesjanse.

Samme mann fikk det til å riste i nettet da Jonas Hjorth svingte inn fra venstre noen minutter senere, men dessverre var det på feil side da han steg opp og nikket ved bakerste stolpe.

Det ble med det.

Trøsten får være at vi selv på en under pari dag er gir ligatoeren kamp, og så får vi en ny sjanse på Vestlandet om noen dager. Onsdag møter vi Brann i Bergen.