Tomålsledelse glapp i Sandnes

Vi ledet med to og var på vei mot alle tre poengene, men Sandnes kom tilbake med to raske scoringer midt i andre omgang.

SANDNES-KFUM 2-2 (0-1). Det så så bra ut. Hoseth spilte fram Hestnes til 0-1 før pause og satte selv inn 0-2 like etter pause.

Med tomålsledelse tidlig i andre omgang, var vi på vei mot en ny bortetriumf. Det ville bety tre poeng som ville sende oss opp på tredjeplass i OBOS-ligaen etter en tredel av ligaen spilt.

I stedet ble Sandnes invitert inn i kampen da de fikk en heldig straffescoring og like etterpå løp gjennom på en langball som droppet inn i bakrommet.

Dermed måtte vi altså ta til takke med det ene poenget i toppkampen på Øster Hus Arena.

Hestnes-mål
Det var et KFUM-lag med god borteselvtillit som tok turen til Sandnes.

Det syntes fra start. For det var de røde og hvite som disket opp med de første farlighetene. Både Delavaris og Stavrum hadde brukbare muligheter.

Deretter fulgte en periode der hjemmelaget skapte mest. Etter kvarteret spilt smalt det i stolpen fra distanse.

I det 34. spilleminutt kom kampens første scoring. Og det var KFUM som kunne juble.

Hoseth tok seg rundt på venstresiden og løftet læret inn foran mål. Der steg Simen til værs og fikk kranglet inn ledermålet med panna.

Stillingen sto seg til pause.

Hoseth trives i Sandnes
Også etter hvilen kom Kåffa best i gang, og denne gangen lot ikke scoringen vente like lenge på seg.

En god Robin fant Delaveris ute til venstre. Brann-lånet dro seg inn i banen og hælsparket til en Hoseth som kom i full fart på utsiden. Rolig og kontrollert satte han inn 0-2 fra skrått hold da det var spilt åtte minutter av omgangen.

Dette var Hoseths andre scoring i OBOS-ligaen, den forrige kom nettopp i Sandnes - da han satte inn et perlemål fra distanse i 2020.

Minutter senere var det tid for en keeperdebut for KFUM i OBOS-ligaen. Brauti fikk seg en smell i en luftduell og måtte etter hvert overlate buret til Mats Viken.

I minuttene som fulgte sto KFUM godt og var flere ganger i gode posisjoner i og rundt boksen, men uten at vi kom oss til de store sjansene.

I stedet ble de lyseblå invitert inn matchen igjen – på en heldig måte. Innbytter Nosa skulle klarere en ball ut fra 16-meteren, men i det han førte støvelen fram smatt en Sandnes-spiller inn og ble dermed lagt i bakken. Dommeren blåste straffe uten protester fra Kåffa-gutta.

Fra 11 meter gjorde spissveteran Høiland jobben da han sendte Viken én vei og ballen den andre veien.

Poengdeling
Det ga Sandnes-gutta troen på at det likevel skulle bli poeng denne junikvelden. Og den troen ble styrket da omtrent 20 minutter gjensto.

En lang ball ble stusset inn i bakrommet. Der kom Ramsland perfekt på ballen, rundet keeper og kunne relativt enkelt inn i et åpent mål.

Det siste kvarteret presset Sandnes på for et vinnermål, men KFUM var ikke helt borte. Hammer hadde blant annet en brukbar mulighet, men headingen fra kort hold gikk over.

Da seks minutters overtid var unnagjort, blåste dommeren av kampen. Isolert sett et sterkt bortepoeng, men etter å ha ledet med to føltes det likevel litt bittert da KFUM-gutta gikk i garderoben.

Neste seriekamp spilles borte mot Ranheim om en uke, men før det skal det spilles cupkamp mot Ullern. Tidligere Ullern-spiller Hoseth viste i alle fall at han har formen inne før møtet med gamleklubben.