TIL KVALIK MED FESTFOTBALL

Et heltent Kåffa-lag føyk ut av startblokkene på Intility og så seg aldri tilbake. Etter 4-1 og storseier mot Jerv blir det spill om kvalik til eliteserien også i år.

KFUM 4-1 JERV (2-0) - Forutsetningene for dagens kamp var enkle. Med seier var 6.plass og kvalik-spill sikret. Ved et eventuelt tap var man avhengig av de andre resultatene for å være sikker på at sesongen skulle forlenges.

Men dette så det ikke ut til at Isnes og hans disipler tenkte særlig mye på.

RETT UT FRA STARTBLOKKA

Publkum hadde knapt rukket å sette seg ned på setet før det smalt i nettet bak Jerv-keeper Øystein Øvretveit.

Keivan løftet læret i bakrom mot Bilal, noe som sjeldent er en dårlig ide.

Hurtigtoget fra Holmlia tok seg tid til et par touch på ballen før han rykket seg fri og serverte Alagie på bakerste stolpe.

Med en kontrollert avslutning beroliget han de med tynnslitte nerver og satt inn 1-0 før 5 minutter var spilt.

Og det var ikke snakk om å parkere bussen for dagens elleve utvalgte i rødt og hvitt.

DOBLET LEDELSEN TIDLIG

Etter ledelsen fulgte en periode hvor Jerv hadde ball mens vi ventet på muligheter til å kontre.

En våken Tore Sørås snappet ballen på midten av banen og satt fart med sine velkjente klyv.

Initiativ foran ballfører har vært en viktig del av Isnes offensive filosofi i 2021-sesongen, og hovedtreneren jublet derfor ekstra høyt når han fikk se Sørås tre igjennom Bilal på et helhjertet løp bak forsvarslinja til bortelaget.

En iskald avslutning senere var ledelsen doblet og et kjølig publikum fikk varmet seg på en 2-0 ledelse som varte inn til pause.

HOLDT TRYKKET OPPE I ANDRE OMGANG

Den andre omgangen startet helt likt som den første da det høye presset satt som hånd i polvott og Dodou vant ballen høyt i banen.

Høyrebacken har vært en offensiv åpenbaring i sin nye vingback-posisjon, og var sulten på målpoeng også i dag.

Med et presist innlegg serverte han Alagie inne i boksen, som takket og bukket inn lagets tredje og sitt andre med et utsøkt hodestøt.

Noe som skulle bli starten på en dramatisk halvtime på Intility.

Først inviterte Taaje bortelaget tilbake i kampen med en katastrofal tversover så Felix Schöter enkelt kunne sette inn reduseringen og 3-1.

Deretter rev Dodou invitasjonen i to og avsluttet et fantastisk Kåffa-angrep med scoring og 4-1.

Og til slutt ble Tore litt for het på grøten og pådro seg to unødvendige gule kort. Kolbotn-gutten var tydelig frustrert da han fikk en tidlig varm dusj og innså at onsdagens kvalik kamp mot Sogndal ryker.

Undøvendig baklengs og utvisning til tross, det var aldri noen tvil om at KFUM skulle forlenge årets sesong med minst en kamp.

Et svært fornøyd hovedtrener oppsummerte med følgende ord etter kampen.

- Vi starter bra og har variasjon i spillet vårt både defensivt og offensivt. Vi er effektive og setter to mål på tre sjanser de første 20. Ellers synes jeg vi forsvarer oss godt og tar bort Jervs styrker i store deler av kampen.

Vi har fart og 1v1 ferdigheter i laget som gjør det ubehagelig for Jerv.

Gjennomføringen er bunnsolid, selv om vi må innrømme at vi var effektive i denne kampen, forteller Isnes.

Det som tidvis var en festforestilling fra lekne Kåffa-gutter må ha varmet dagens knapt 350 tilskuere. Isnes legger ikke skjul på at han håper enda fler blir å se i onsdagens kamp mot Sogndal samme sted.

- Det er alltid hyggelig å se de samme faste fjesene på tribunen. Men det må være lov å si at det var et skuffende antall, sier Isnes.

Nå har han en oppfordring til KFUM-supportere og andre som er glad i oslofotballen.

- Stå tett i tett på onsdag og kom i flokk, da blir det ikke kaldt. Bli med å syng med Bosse. Så skal vi sørge for at spillet varmer også, avslutter han.