Tavakoli klar for Kåffa

- Gleder meg veldig til å komme i gang, sier spissen.

David Tavakoli går fra Skeid til KFUM. 27-åringen hilste på og trente med sine nye lagkamerater i ettermiddag, og er klar for å debutere i KFUM-drakt i helgas bortekamp mot Notodden.

- Jeg gleder meg veldig til å komme i gang. Jeg har fulgt med på Kåffa i noen år. Jeg kjenner klubben, kjenner en del spillere her og kjenner Jørgen. Når KFUM nå viste interesse, så var jeg veldig klar, sier Tavakoli til Kåffa.no.

Både Skeid og KFUM tok steget opp fra PostNord i fjor. Han er mektig imponert over det han har sett av Kåffa så langt i år.

- Jeg synes det virker som om det er tatt voldsomme steg siden i fjor. Jeg er imponert over spillestil og det Jørgen har fått til her, sier Tavakoli.

- Målet er at vi skal fortsette å vinne fotballkamper, og så får vi håpe det blir en lang sesong, sier han og tenker på kvalik-muligheten og et cupeventyr som fortsatt lever.

Imponerende målsnitt
Det er ingen tvil om at Tavakoli har vært en spiller som både trenere, spillere og KFUM-fans har fryktet spesielt i møtene vi har hatt med Skeid de siste årene. Vi kan nå glede over over at han har bundet seg til KFUM ut 2021.

Tavakoli, som opprinnelig er fra Lindeberg, debuterte i seniorfotballen for M/S. Han gikk derfra til Oslo City i 2012.

Etter det har han en ball-CV som bokstavelig talt er vanskelig å måle seg med:

  • 38 mål på 48 kamper for Oslo City før han gikk til Skeid
  • 88 mål på 130 kamper for Skeids a-lag
  • 17, 23 og 20 mål i de tre foregående sesongene
  • 7 mål så langt i årets OBOS-liga

Tavakoli scoret på overtid og sørget for poengdeling da KFUM og Skeid møttes på Intility tidigere i sesongen. KFUM-trener Jørgen Isnes er nå glad for at han har den høyreiste spissen i sine rekker.

- David blir en suveren tilvekst til gruppa. Han har rutine og har vært en notorisk målscorer i mange år. Han er et meget godt oppspillspunkt, og er lur i bevegelsene sine. Han er giftig både rettvendt og feilvendt, sier Kåffa-treneren.

Oslo-profilen styrkes
Det er ingen hemmelighet at Tavakoli har stått på blokka til KFUM-treneren tidligere.

- Når vi nå fikk muligheten, så var det ikke noe å lure på. Han er annerledes enn de vi allerede har, og vil gi oss enda flere alternativer i det offensive spillet vårt. Vi kjenner godt til styrkene hans, og de skal vi utnytte.

Daglig leder Thor-Erik Stenberg har tidligere i dette overgangsvinduet sluppet Moses Mawa og Olav Øby til Eliteserien. Han er nå glad for at stallen styrkes med en klassespiller inn.

- Vi er opptatt av å ha en sterk Oslo-profil på det laget vi stiller med i OBOS-ligaen. Med David Tavakoli på plass styrkes dette ytterligere. Han har vært en profil i Oslo-fotballen som vi gleder oss til å få inn i klubben vår. Vi er stolte over at David ville hit til oss, og vi er glad for at vi kom fram til en løsning med Skeid om en overgang, sier Stenberg.

David Tavakoli

  • Født: 18. august 1992

  • Høyde: 193 cm

  • Opprinnelig fra Lindeberg

  • Spilt seniorfotball for M/S, Oslo City og Skeid

  • 88 mål på 130 kamper for Skeids a-lag

  • Aktuell: Signert avtale med KFUM ut 2021. Kan debutere borte mot Notodden til helga.

Annonse fra Obos-ligaen: