Tar ferie på kvalikplass

Etter seieren mot Åsane kan gutta ta serieferie med god samvittighet.

KFUM-ÅSANE 3-1 (1-0). Det var en ny fantastisk sommerkveld på Ekeberg, og de med hjerte for KFUM ble ikke akkurat i dårligere feriehumør av dagens OBOS-ligakamp.

For da dommeren blåste av på 95 spilleminutter, var det både jubel og lettelse i KFUM-leiren.

Før kampen snakket trener Isnes om at en trepoenger ville plassere laget på skuddhold til årets ambisjon om en kvalikplass. Det skulle vise seg at seieren ikke bare plasserte oss på skuddhold, men på den siste av de fire plassene som gir kvalik til Eliteserien 2022.

Nå skal det spilles mange minutter og deles ut mange poeng til, men 17 poeng to kamper før runding halvveis i ligaen er tross alt god uttelling i en vår der det tidvis har lugget.

Alagie sentral
Og - det er ikke minst i det offensive at det har vært mye å rette på. Også på den måten ble dagens kamp en opptur.

Vi har hatt en lei tendens til å slippe inn et tidlig baklengs. I dag var det vi som fikk det tidlige målet. Cornerspesialt Keivan svingte inn fra høyre. Der var Alagie nærmeste KFUM-spiller da ballen passerte streken.

Fem minutter ut i omgangen dro samme Alagie til på et frispark fra distanse. Åsanes keeper ga en retur rett ut i feltet og der var kaptein Sortevik raskeste mann frampå og dunket inn 2-0.

Åsane reduserte noen minutter før full tid, men da vi fryktet at seieren kunne glippe i sluttminuttene, viste det seg at Alagie ikke var ferdig i servitørrollen. Lekkert vippet han læret fram til Tore, som kunne sette fart alene mot keeper. Hardt presset bakfra av en Åsane-spiller fikk han dyttet inn 3-1.

Cup på lørdag
KFUM hadde for øvrig flere gode muligheter, blant annet hadde Juba en i stanga tidlig i første omgang. I motsatt ende var Knut igjen en god målmann å ha. Begge Åsane-spissene hadde en stor sjanse, men KFUM-keeperen viste sin klasse.

Neste kamp i OBOS-ligaen spilles 18. august. KFUM har da Sogndal før første del av ligaen rundes av mot Sandnes Ulf 23. august.

Før det blir helt ferie for gutta, skal det endelig spilles cup igjen. Første holdeplass på vei mot Ullevaal er Frigg på bortebane. Kampen spilles kommende lørdag kl. 13.00 på Tørteberget.