Tap mot Kongsvinger

Etter et tidlig KIL-mål klarte ikke KFUM å trenge gjennom.

KFUM-KONGSVINGER 0-1 (0-1). Det var to lag på kvalikjakt som møttes på KFUM Arena i høstsola.

Utgangspunktet var rimelig klart:

For Kåffa ville en seier bety et godt grep om en av de fire kvalikplassene. KIL på sin side burde helst ta alle tre poengene for å stille seg i en god posisjon før de to siste ligarundene.

Sjanser fra start
Det tok ikke lang tid før det måtte settes kryss i boka på kampens sjansestatistikk.

Allerede i første spilleminutt fikk gjestene sin første mulighet da veteranen Güven skulle vise seg fram for første gang i kampen. KIL-kapteinen lurte seg rundt på høyre og la inn til en i rødt, som heldigvis ikke traff godt nok på den.

Så skulle det raskt skje noe i den andre enden. Brix slo inn og Stian fikk en stor dobbeltsjanse. Først reddet keeper, så satte vår kaptein læret over mål.

Fem minutter senere var Güven på farten igjen. Først involvert i et langt oppspill, og deretter ble det slått ut mot dødlinja til høyre for mål. Keeper Skjærstein hadde forlatt sin post mellom stengene og da Marklund ble spilt fri foran mål var det en enkel jobb å gi hedmarkingene akkurat den starten de hadde håpet på.

Med KIL-ledelse kunne gjestene legge seg tilbake på banen, bruke godt med tid på alle dødballer og ta de kontringsmulighetene som kom.

Straffe?
KFUM styrte mye av spillet, men det ble mye stanging i og rundt en boks som var godt befolket av spillere i rødt. Uten at vi klarte å skape så mange av de virkelig store sjansene.

Kongsvinger hadde to baller til i nettet. Begge virket riktig annullert. Først for at Skjærstein fikk en dytt på et hjørnespark, mens Güven satte ballen i mål fra offsideposisjon.

Drøye fem minutter før pause så det med KFUM-øyne ut som om vi ble snytt for en mulig straffe da Sortevik vendte bort sin mann og gikk i bakken.

Stor for Hammer
Den andre omgangen var ikke mange minutter gammel før KFUM fikk en gylden mulighet til å utlikne, men dessverre fikk Hammer verken retning eller klem på avslutningen fra kort hold.

Omgangen fortsatte omtrent som forventet. Der KFUM hadde ballen, og gjestene lå disiplinerte godt tilbake på banen.

At de røde var rimelig fornøyd med status ble bekreftet da de dyttet inn nok en stopper og la om til 5-3-2 da det gjensto en halvtime.

Kåffa klarte ikke å trenge seg gjennom og maktet ikke å spille seg til all verden med sjanser. Sørås fikk en mulighet som gikk rett på keeper, og Stian var nær å bøye en bort i det lengste krysset med venstra etter å ha vendt av et par-tre KIL-spillere.

I det 90. minutt var Güven millimeter fra å punktere kampen, men avslutningen gikk på innsiden av stanga og ble stoppet på streken av Skjærstein.

Så på overtiden skar samme mann inn i KFUM-feltet, ble felt og dommer pekte på straffemerket. Straffa satta Güven selv i stanga og ut over linja.

Dermed ebbet kampen ut med det ene Kongsvinger-målet, og vi ramlet ned fra 4. plassen. Skuffede KFUM-gutter måtte konstatere at det ble en ny kamp uten seier og at det nå blir en tøffere vei til kvalik.

Men, det er fullt mulig fortsatt. To kamper gjenstår - Strømmen borte og Sogndal hjemme (på Intility).