Tap i Ålesund

KFUM ledet og spilte 11 mot 10 i over en halvtime, men måtte se seg slått på Color Line stadion.

AALESUND-KFUM 2-1 (1-1). Isnes kom med sine gutter til Ålesund på jakt etter en «skalp». For selv om laget har hatt en fantastisk sesong, så har vi til gode å ta poeng fra et av de tre lagene foran oss på tabellen.

Og ingen steder er det vanskeligere enn på ligalederens hjemmearena der de oransje hadde imponerende 10-0-0 før dagens kamp.

Seiersrekka skulle vise seg å utvides til elleve, til tross for at KFUM tok ledelsen og fikk spille over en halvtime 11 mot 10.

Årets første KFUM-straffe
Etter en rolig åpning skulle det bokstavelig talt smelle til da det var spilt omtrent kvarteret.

Aalesund snappet en tversover fra Robin på egen banehalvdel. Hjemmelaget satte fart og i duell med Simon fikk AAFKs Agdestein pirket ballen mot mål. Brix stormet mot streken for å få ballen unna med Castro i ryggen. Brix kom først, men smalt inn i stanga og måtte forlate banen på båre.

KFUM-spillerne spilte på seg flere farlige brudd på vei framover, og sleit tidvis med et glatt og vått dansegulv på Color Line.

Basit burde nok rappet til med et skudd da han fikk ballen like utenfor 16 da omgangen var halvspilt. Kåffas første skikkelige sjanse kom først da det var spilt 35 minutter.

Dodou fant Stian i feltet. Han slo inn til Yannis midt foran mål, men avslutningen gikk i angrepskollega Tavakoli og ut over linja.

KFUM spilte seg stadig mer inn i matchen – og vi skulle da også få kampens første mål – på årets første KFUM-straffe. Som det eneste laget i ligaen hadde vi ikke fått sjansen fra 11-meteren tidligere i år. Yannis ble felt og Robin banket læret hardt i mål fra det hvite merket.

Det var KFUMs 50. mål i OBOS-ligaen 2019 i det som var Robins 100. kamp i KFUM-drakt.

Stadionuret viste 44 minutter, og vi håpet selvsagt at vi kunne ta med oss en ledelse inn til pausepraten. Slik skulle det ikke gå.

Aalesund fikk et frispark inne på KFUMs banehalvdel på overtid. Ballen ble lempet inn i feltet da en i oransje stanget ballen på tvers i feltet. Der havnet Hammer i en duell med Agdestein, og sistnevnte kom seirende ut av den.

Like før pause hadde Tavakoli en brukbar mulighet, men avslutningen sklei til side for stolpen. Dermed var lagene like langt da dommeren grep til fløyta for pauseblåsen.

Straffe og utvisning
Om starten av den første omgangen ikke var veldig innholdsrik, så var det bare å henge med fra start da del to av dagens toppkamp skulle spilles.

Aalesund fikk en stor sjanse umiddelbart etter hvilen, men Simon gjorde jobben i mål. Da det var spilt ti minutter kom angrepet som skulle sende vertene i føringen.

Sørås var uheldig og Thrandarson gikk i bakken idet han var rett på innsiden av 16-meteren. Dommeren pekte på det samme straffemerket som han gjorde mot slutten av den første omgangen.

Og fra 11 meter var AAFK-profilen Castro like nådeløs som Robin var. 2-1 til Aalesund.

På kort tid var kampen snudd på hodet. Det som virket som en lang vei til poeng for Kåffa, ble brått mye lysere da den islandske stopperen Gretasson rett etterpå pådro seg sitt andre gule kort for kvelden og tuslet inn til en tidlig varm dusj.

Første tap på to måneder
De neste minuttene festet KFUM et godt grep om kampen. Og etter hvert kom det også brukbare sjanser. Vi prøvde oss gjennom midten, med innlegg fra kant og skudd fra distanse.

Troudart var nær med en heading rett foran mål og Tavakoli fikk en bra sjanse, men fikk ikke fyrt av gårde skuddet som ville satt AAFK-keeperen på prøve. Tore forsøkte seg, men fikk ikke dreis på skuddet da det gjensto kvarteret.

Selv om mye foregikk rundt Aalesunds 16 i siste del av kampen, klarte vi ikke å bryte gjennom å skape de store sjansene mot et hardtarbeidende, rutinert og fysisk sterkt hjemmelag. Stian fikk en siste sjanse på overtid da han brøt gjennom på kanten, men avslutningen gikk til side for mål.

Dommeren blåste av etter 94 minutter, og mens ligalederen fortsatte sin seierrekke på hjemmebane påførte de KFUM det første tapet siden nettopp disse to lagene møttes på Ekeberg 21. juli.

Allerede søndag prøver vi oss igjen når Sandefjord kommer på besøk til KFUM Arena.